Παραλαβή του πρώτο φορτίου του ρωσικού εμβολίου Sputnik V
Φιλιππίνες - Kορονοϊός

Παραλαβή του πρώτο φορτίου του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Οι Φιλιππίνες παρέλαβαν σήμερα το πρώτο φορτίο με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά της COVID-19, όπως ανακοίνωσε το προεδρικό γραφείο.

Συγκεκριμένα οι 15.000 δόσεις του εμβολίου που έχει αναπτύξει το ρωσικό ινστιτούτο Gamaleya θα χρησιμοποιηθούν σε τέσσερις πόλεις καθώς και στην περιοχή της πρωτεύουσας Μανίλα, όπου και βρίσκεται η μεγαλύτερη εστία εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων.

Σημειώνεται πως το φορτίο αναμένονταν να φτάσει στις 25 Απριλίου, αλλά η αποστολή του καθυστέρησε για διαχειριστικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται πως οι Φιλιππίνες διαπραγματεύονται την αγορά 20 εκατομμυρίων δόσεων του ίδιου εμβολίου, στο πλαίσιο του στόχου που έχει τεθεί για τον εμβολιασμού περισσότερων από 70 εκατομμυρίων ενηλίκων, μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Αξίζει να επισημανθεί πως μέχρι στιγμής, έχουν παραληφθεί 4.04 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19, με ποσοστό 86% από τις οποίες, να προέρχεται από την κινεζική Sinovac Biotech και το υπόλοιπο ποσοστό να καλύπτεται από το εμβόλιο της AstraZeneca, μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας COVAX. Περισσότερες από 1,8 εκατομμύρια δόσεις είχαν διατεθεί μέχρι την 27η Απριλίου, όπως δείχνουν τα στοιχεία της κυβέρνησης.

Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων καταγράφεται περίπου στα 1,05 εκατομμύρια περιστατικά με 17.354 θανάτους, οι Φιλιππίνες βρίσκονται αντιμέτωπες με μία από τις χειρότερες εξάρσεις μετάδοσης της COVID-19 στην Ασία.