Παραδόθηκε στην ΕΛΑΣ πληροφοριοδότης της δολοφονηθείσας Μαλτέζας δημοσιογράφου

Παραδόθηκε στην ΕΛΑΣ πληροφοριοδότης της δολοφονηθείσας Μαλτέζας δημοσιογράφου

Στις ελληνικές Αρχές παραδόθηκε η Ρωσίδα μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, Maria Efimova, η οποία εργαζόταν σε τράπεζα που εμπλεκόταν σε πολιτικό σκάνδαλο και μετέπειτα έγινε πηγή της δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε στη Μάλτα, Daphne Caruana Galizia.

Η Maria Efimova παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Πλατείας Συντάγματος, με την αιτιολογία ότι φοβάται για τη ζωή της.

Η Efimova αποτελεί μία από τις «πηγές» της δημοσιογράφου από τη Μάλτα, Daphne Caruana Galizia, η οποία ερευνούσε την υπόθεση των Panama Papers και δολοφονήθηκε όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητό της.

Ακόμη, η ρωσίδα υπήκοος κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων και στη Μάλτα εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης σε βάρος της. Εργαζόταν στην Μάλτα, στην τράπεζα Pilatus Bank και είχε αποκαλύψει στην Galizia ότι η τράπεζά της διευκόλυνε τις ύποπτες συναλλαγές της Egrant Inc., μιας παναμαϊκής επιχείρησης που ανήκε στη Michelle Muscat, σύζυγο του Πρωθυπουργού της Μάλτας Joseph Muscat.

Λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία της, η Μαλτέζα δημοσιογράφος είχε κατονομάσει την Efimova ως πηγή των πληροφοριών της για το σκάνδαλο. Μετά την βομβιστική επίθεση εναντίον της Galizia, κυπριακά ΜΜΕ την παρουσίαζαν να εμπλέκεται στην δολοφονία.

Η Ρωσίδα είχε καταφύγει στην Κρήτη όπου ζει ο σύζυγος της και τα 2 της παιδιά. Βρετανικά ΜΜΕ, προσπάθησαν να την εμπλέξουν στην πρόσφατη αντιπαράθεση της βρετανικής κυβέρνησης με την Ρωσία κι έτσι πήρε την απόφαση να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές  φοβούμενη για την ζωή της. 

Το μεσημέρι της Τρίτης η Efimova οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστούν τα δύο εντάλματα σύλληψης από τη Μάλτα.

(φωτογραφία AP)

Διαβάστε Περισσότερα