Παπαθανάσης για Ναυπηγεία Ελευσίνας: Η μη εξυγίανση τους σημαίνει πτώχευση

Παπαθανάσης για Ναυπηγεία Ελευσίνας: Η μη εξυγίανση τους σημαίνει πτώχευση

«Στην Ελλάδα με τον ισχυρότερο στόλο δεν μπορούμε να λειτουργούμε μόνο το Ναυπηγείο της Σύρου. Χρειαζόμαστε και τον «Σκαραμαγκά» και την «Ελευσίνα». Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως η μη εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας σημαίνει κατ' ουσίαν πτώχευση, δηλαδή απώλεια των πάντων» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στην Ολομέλεια.

Κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που θεωρούν ότι με αυτό το σχέδιο εξυγίανσης δεν διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων «να πάτε στην συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι 600 εργαζόμενοι μαζί με μέλη των οικογενειών τους, μπροστά από τη Βουλή, για να διαπιστώσετε την βούλησή τους».

Ο κ. Παπαθανάσης, υπογράμμισε πως εάν σήμερα δεν συμφωνήσουμε, κάτι βέβαια που δεν θα συμβεί, αυτό θα σημαίνει ότι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας πηγαίνουν σε πτώχευση. Οι εργαζόμενοι θα έχαναν 95% από τα χρήματα τα οποία θα λάβουν. Το Πολεμικό Ναυτικό θα έχανε 99% των χρημάτων που διεκδικεί. Ο ΕΦΚΑ θα ελάμβανε 4 εκατομμύρια και το ελληνικό δημόσιο πολύ λιγότερα χρήματα.

Με αυτή την συμφωνία, ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης, «πετυχαίνουμε την αναβάθμιση της ναυπηγοεπισκευαστικής μας βιομηχανίας, βάζουμε μία ακόμα βιομηχανία στη δουλειά, δημιουργούμε θέσεις εργασίας και προσελκύουμε επενδυτικά κεφάλαια, δημιουργείται και μία δυναμική στη Δυτική Αθήνα και περνάμε σε μια νέα εποχή» και κατέληξε «δεν υπάρχει άλλη λύση. Η λύση είναι αυτή και όλα τα υπόλοιπα είναι θεωρητικά»