Π. Πολάκης: Η έρευνα στο ΚΕΕΛΠΝΟ θα φτάσει μέχρι το 2004

Π. Πολάκης: Η έρευνα στο ΚΕΕΛΠΝΟ θα φτάσει μέχρι το 2004

Την επέκταση της έρευνας στο ΚΕΕΛΠΝΟ από την σύστασή του, δηλαδή από το 2004, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης μιλώντας στη Βουλή.

«Δηλώνω ότι ο έλεγχος στο ΚΕΕΛΠΝΟ θα πάει έως 2004, σε βάθος χρόνου, να φανεί η διαπλοκή», τόνισε, με έμφαση ο κ. Πολάκης.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από λίγες μέρες σε μια επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα πόρισμα σχετικά με την επικοινωνιακή καμπάνια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), για την περίοδο 2012 - 2014.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, το ΚΕΕΛΠΝΟ έδωσε 3.000.000 ευρώ με απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες επικοινωνίας και εκστρατείες για τις οποίες μάλιστα δεν είχε αρμοδιότητα υλοποίησης.

Την ίδια ώρα, ο κ Πολάκης ανέφερε ότι ακόμη και μεσοβδόμαδα, Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά, θα προκηρυχθούν θέσεις που είχαν κόλλημα στο παρελθόν, ενώ αναμένεται η τελική έγκριση για 187 προσλήψεις εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι πιθανότατα θα πιάσουν δουλειά από την πρώτη Ιανουαρίου. 

Προσέθεσε, τέλος ότι θα δοθούν 37,5 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω για εφημερίες και υπερωρίες νοσοκομεία. «Η κυβέρνηση δείχνει τη βούλησή της να στηρίξει σύστημα υγείας, κάτι που θα φανεί και τον επόμενο χρόνο», κατάληξε ο αναπληρωτής υπουργός.

Α. Δ.