Π. Λαφαζάνης: «Δεν έχουμε δημοκρατία αλλά μια μνημονιακή χούντα»

Π. Λαφαζάνης: «Δεν έχουμε δημοκρατία αλλά μια μνημονιακή χούντα»

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε σήμερα από το Ηράκλειο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ισχυριζόμενος πως «ο Αλέξης Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και δυστυχώς τον εξαπατά καθημερινά».

Ο κ. Λαφαζάνης βρίσκεται στο Ηράκλειο στο πλαίσιο της αποψινής πολιτικής εκδήλωσης του κόμματος με θέμα «Υπάρχει εναλλακτική πολιτική. Η πρόταση της Λαϊκής Ενότητας». Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, έστρεψε τα βέλη του στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πολιτικό μέλλον, καθώς σήμερα «οι πολίτες αντιλαμβάνονται και βιώνουν τις κυβερνητικές αντιλαϊκές πολιτικές».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «δεν έχουμε δημοκρατία αλλά μια μνημονιακή χούντα» προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα μετατρέπεται εκ των πραγμάτων σε τουριστική γερμανική αποικία».

Κατά τη συνέντευξη, ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του τόπου, η μεγαλύτερη κλοπή, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που έχει ως στόχο να πάρουν τζάμπα τις τράπεζες τα ξένα funds».

«Με το χθεσινό νομοσχέδιο που έγινε τώρα νόμος, με τους 153 θλιβερούς (σ.σ. βουλευτές), το ελληνικό δημόσιο έχασε πάνω από 40 δις ευρώ. Όλη σχεδόν η ιδιωτική περιουσία περνάει στα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια. Και στρατιωτική κατοχή να είχε η Ελλάδα δεν θα γινόταν αυτά τα πράγματα» διατράνωσε ο κ. Λαφαζάνης, χαρακτηρίζοντας «ξεπούλημα» την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Ακόμη, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας κατήγγειλε την πώληση του ΑΔΜΗΕ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση βάζει τέρμα στο δημόσιο ενεργειακό τομέα, διαλύοντας τη ΔΕΗ, γεγονός που, σύμφωνα με τον ίδιο, θα έχει τεράστιες οικονομικές αλλά και κοινωνικές επιπτώσεις για τα λαϊκά στρώματα.

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε και στην "εναλλακτική λύση" που προτείνει η Λαϊκή Ενότητα, λέγοντας πως υπάρχει άλλος δρόμος, με διαγραφή χρέους, εθνικοποίηση τραπεζών, ακύρωση των μνημονίων, τη δημιουργία ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης και ένα πρόγραμμα που δεν θα στηρίζεται στη λιτότητα ενώ επανέλαβε ότι «η έξοδος από την ευρωζώνη δεν είναι καθόλου καταστροφή για τη χώρα».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου, και στη συνέχεια με το συντονιστικό όργανο των αγροτών ενώ το βράδυ θα μιλήσει στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ