Π. Κουρουμπλής: Λεκτικό λάθος μου όταν κάλεσα τον κόσμο να κάνει μπάνιο στην Πειραϊκή

Π. Κουρουμπλής: Λεκτικό λάθος μου όταν κάλεσα τον κόσμο να κάνει μπάνιο στην Πειραϊκή

Σε λεκτικό λάθος απέδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής τη δήλωσή του λίγες ημέρες μετά το ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ, ότι σε ένα μήνα οι κάτοικοι θα μπορούν να κάνουν και πάλι μπάνιο στην περιοχή.

Ειδικότερα, ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στο Θέμα fm, σημείωσε πως «σε μία τηλεοπτική εκπομπή που ζει κανείς την ένταση εκείνης της στιγμής, εκείνων των στιγμών των φοβερών, που όλο το σύστημα, μιντιακό, πολιτικό, κοινωνικό έχει πέσει επάνω σου, είσαι άνθρωπος μπορεί να κάνεις ένα λεκτικό λάθος. Δηλαδή, εγώ εκείνη τη στιγμή θεωρούσα πως, της είπα ότι μετά από ένα μήνα θα μπορούσε κανείς να κάνει μπάνιο» και συμπλήρωσε πως «άνθρωποι είμαστε, δεν είμαστε ούτε μηχανές, ούτε κομπιούτερ. Άνθρωποι που ζουν με συναισθήματα, με δυσκολίες εκείνη τη στιγμή».

Πρόσθεσε δε για το ζήτημα με την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό πως «σε περίπου δέκα μέρες θα κάνουμε μία παρουσίαση με το ΕΛΚΕΘΕ, που είναι το Ινστιτούτο που παρακολουθεί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της θάλασσας και θέλω να σας πω ότι τα στοιχεία που έχουμε αυτή τη στιγμή και που πιστεύω θα παρουσιαστούν αφού ολοκληρωθούν (γιατί γίνονται δύο έρευνες παράλληλα, η μία αφορά τα νερά και η άλλη τον πυθμένα) οπότε θα φανεί και η ποιότητα της δουλειάς που έγινε. Και θα κριθούμε εκεί όλοι», ήταν το σχόλιο του κ. Κουρουμπλή. 

Ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε και στις διαδικασίες για την απορρύπανση της περιοχής και στη διαδικασία ανέλκυσης του ναυαγίου που είναι σε εξέλιξη, λέγοντας πως «είναι η πρώτη φορά που με εντολή υπουργού υλοποιείται ο νόμος του 1998 και προβλέπει την αρχή "ο ρυπαίνων πληρώνει". Από τότε μέχρι σήμερα πολλά πλοία βυθίστηκαν ωστόσο είναι η πρώτη φορά που υπήρξε διοικητική πράξη με εντολή υπουργού ότι ο ανάδοχος θα πρέπει να πληρώσει» σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Σε ερώτηση για το τι πληρώνει αυτή τη στιγμή ο ιδιοκτήτης του Αγία Ζώνη ΙΙ, ο υπουργός Ναυτιλίας είπε πως «πληρώνει ασφάλειες ώστε το ελληνικό κράτος να μην χρεωθεί ούτε ένα ευρώ. Σας το λέω κατηγορηματικά αυτό: Ούτε ένα ευρώ για την ανέλκυση του πλοίου».

Σε ότι αφορά την διαδικασία διερεύνησης των αιτιών και των ευθυνών του ναυαγίου σημείωσε πως ακόμα υπάρχουν ερωτήματα. «Τις ευθύνες τις αναζητά ο εισαγγελέας και εγώ περιμένω το πόρισμα για να ξέρω για τι πράγμα μιλάμε....» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Φωτογραφία: Intime News