Π. Καμμένος: Το ασφαλιστικό είναι ένα θέμα που αφορά τους πάντες

Π. Καμμένος: Το ασφαλιστικό είναι ένα θέμα που αφορά τους πάντες

Στο τρίτο μνημόνιο, στον Γ. Βαρουφάκη και στο επεισόδιο με τα τουρκικά F16 αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας εχθές στο Star.

Ξεκινώντας από το τρίτο μνημόνιο, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η συμφωνία είναι ελληνική πρόταση που στηρίχθηκε από τις ΗΠΑ και τον Ολάντ όταν πλέον στο τραπέζι υπήρχε η πρόταση Σόιμπλε για «έξοδο από την ευρωζώνη με παροχή βοήθειας 50 δισ. ευρώ».

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, «είναι μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι έφυγε το αγγλικό δίκαιο και η συμφωνία είναι σε ελληνικό δίκαιο». Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, λέγοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση εξασφάλισε υποσχέσεις ενώ η νυν κυβέρνηση «εξασφάλισε αποφάσεις».

«Ο Βαρουφάκης προτίμησε τη δημοσιότητα από την πολιτική»

«Ο κ. Βαρουφάκης προτίμησε τη δημοσιότητα από την πολιτική. Δικαίωμά του» σχολίασε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σχετικά με τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Απαντώντας στο αν ήταν τελικά σωστή επιλογή για το ΥΠΟΙΚ, ο κ. Καμμένος είπε ότι όλα κρίνονται εκ των υστέρων«άρα και οι κακές επιλογές» και πρόσθεσε: «Ο Βαρουφάκης ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος πάλεψε κατά της πολιτικής της Γερμανίας εκείνη την εποχή με δημόσιο λόγο. Ήταν ένας επιστήμονας ο οποίος είχε δημόσια παρουσία, επιλέχθηκε από εμάς. Θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει μία κοινή πολιτική στην κυβέρνηση».

«Είναι αλήθεια ότι τουρκικά F16 είχαν παρενοχλήσει το ελικόπτερο που με μετέφερε»

Ο κ. Καμμένος προέβη και σε μία αποκάλυψη: τουρκικά F16 είχαν παρενοχλήσει προ εβδομάδων το ελικόπτερο που μετέφερε τον ίδιο και δύο Ευρωπαίους υπουργούς!

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, στο ελικόπτερο επέβαιναν ο ίδιος, η Ολλανδή ομόλογός του και ο Ολλανδός υπουργός Μετανάστευσης και βρισκόταν πάνω από το Αγαθονήσι.

Περιγράφοντας το περιστατικό, ο κ. Καμμένος είπε ότι οι Ολλανδοί υπουργοί είδαν ζωντανά την αναχαίτιση των τουρκικών F16 από τα ελληνικά και διαπίστωσαν το πρόβλημα με τις παραβιάσεις των Τούρκων. «Είδαν ότι οι Τούρκοι δεν δέχονται μύγα στο σπαθί τους για τα δικά τους εναέρια σύνορα, ενώ από την άλλη παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο» επεσήμανε.

Τι είπε για ασφαλιστικό και τα ταμεία των στρατιωτικών

Μιλώντας για το ασφαλιστικό, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι είναι ένα θέμα που αφορά τους πάντες, επισημαίνοντας πως «δεν μπορούν 3 εκ. εργαζόμενοι, να συντηρούν 3 εκ. συνταξιούχους».

«Θα καταθέσει προτάσεις η κυβέρνηση, έχει υποχρέωση να καταθέσει και η αντιπολίτευση» ξεκαθάρισε ο κ. Καμμένος, ο οποίος τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ταμεία που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Ο ίδιος, προανήγγειλε αλλαγές όσον αφορά την πρόωρη συνταξιοδότηση των στρατιωτικών και μάλιστα έκανε λόγο για επαναφορά στην ενεργό δράση στρατιωτικών που έχουν αποστρατευτεί πρόσφατα.

Όσον αφορά την απόφαση του ΣτΕ για την επιστροφή των ποσών από τις περικοπές στους στρατιωτικούς, ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι πρέπει για αυτό να υπογράψει ο υπουργός Οικονομικών «ως όφειλε να υπογράψει».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ενοποιηθούν τα ταμεία του στρατού με άλλα, ενώ απαντώντας σε ερώτηση ενός στρατιωτικού για το αν δεσμεύεται ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις των στρατιωτικών είπε: «Δεν είμαι υπουργός Οικονομίας, πώς να δεσμευτώ; Υπόσχομαι να δώσω μάχη με όλη την ψυχή μου!Τι θέλετε; Να φύγω και να έρθει ο Φίλης υπουργός Άμυνας;».

Τι είπε για το επεισόδιο με τουρκικό πλοίο

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί βάση στην Ρωσία για τις επιχειρήσεις της στη Συρία, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι δεν θα ήταν πρόβλημα αν είχε τη σύμφωνη γνώμη του ΝΑΤΟ.

Για το επεισόδιο στη Λήμνο, είπε ότι το τουρκικό πλοίο φαίνεται πως «πήγε να κάνει τσαμπουκά» και το ρωσικό «του έκανε φωτεινά σήματα και εν συνεχεία έριξε προειδοποιητικές βολές».

«Πρέπει να μάθουν οι Τούρκοι να σέβονται στους διεθνείς κανόνες» πρόσθεσε.

«Δεν θα γίνουν κατασχέσεις ή πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και μετά τις 15 Φεβρουαρίου»

«Δώσαμε μεγάλη μάχη για το θέμα των “κόκκινων δανείων”» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνηση έδωσε την πρώτη μάχη για τις κατασχέσεις αλλά και το ασφαλιστικό και διαβεβαίωσε ότι και μετά τις 15 Φεβρουαρίου δεν θα γίνει καμία κατάσχεση ή πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας για αυτούς που δεν θα δίνουν γιατί δεν έχουν.

«Θα ιδρύσουν νέο κόμμα ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος - Θλίβομαι για τη ΝΔ»

Ο κ. Καμμένος δήλωσε βέβαιος ότι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ιδρύσουν νέο κόμμα.

«Θα κάνω μία πρόβλεψη. Ο κ. Βενιζέλος κι ο κ. Σαμαράς έχουν αποφασίσει να κάνουν νέο κόμμα, ευρωπαϊκό. Έχουν βάλει λαγούς να μαζεύουν εν ενεργεία βουλευτές. Βλέπω ότι θα γίνει διάσπαση στη ΝΔ» είπε ο υπουργός Άμυνας.

Για τη ΝΔ είπε: «Θλίβομαι που βλέπω αυτή την παράταξη λόγω της πολιτικής του Σαμαρά να έχει γίνει συνήγορος υπεράσπισης του ΠΑΣΟΚ. Δεν αρμόζει στην ιστορία της».

Τέλος, όσον αφορά τις γαλάζιες εκλογές, είπε πως δεν θέλει να μιλήσει για κάποιον γιατί μπορεί είτε να τον βοηθήσει είτε να τον κάψει αλλά τόνισε πως θα ήθελε «η ΝΔ να επιστρέψει στον μεσαίο χώρο».