Π. Καμμένος: «Το 2016 θα είναι έτος επανόρθωσης των λαθών του παρελθόντος»

Π. Καμμένος: «Το 2016 θα είναι έτος επανόρθωσης των λαθών του παρελθόντος»

Εορταστική είναι η ατμόσφαιρα σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλαν στον υπουργό, Πάνο Καμμένο, η χορωδία των Ενόπλων Δυνάμεων και η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού.

Στο μήνυμα του, ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι «η χρονιά που έρχεται είναι μία χρονιά ανάκαμψης, μία χρονιά που θα μας δώσει τη δυνατότητα να επανορθώσουμε τα λάθη, τα οποία έγιναν στο παρελθόν και να κλείσουμε τις πληγές». Όπως επεσήμανε, προτεραιότητα για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη νέα χρονιά είναι η βελτίωση ακόμη περισσότερο «των συνθηκών των Ελλήνων στρατευσίμων και των μονίμων στελεχών».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, ο κ. Καμμένος παρατήρησε ότι «οι μονάδες της παραμεθορίου, ο Έβρος, τα νησιά, οι μάχιμες μονάδες, στελεχώνονται άμεσα από το σύνολο των οπλιτών που κατατάσσονται και με ένα δίκαιο τρόπο μεταθέσεων υπηρετούν όλη τη θητεία τους, χωρίς διακρίσεις».

«Το 2016 θα τιμήσουμε ιδιαίτερα τους ήρωές μας, που έπεσαν εν καιρώ πολέμου και εν καιρώ ειρήνης, και θα αποτελέσει αφορμή για τον εορτασμό, σε όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, της τίμησης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Οι λαοί οι οποίοι ξεχνούν, είναι λαοί οι οποίοι πεθαίνουν και ο ελληνικός λαός ούτε ξεχνά, ούτε πεθαίνει» τόνισε ο υπουργός.

Κάνοντας απολογισμό του 2015, ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απάντησαν σε κάθε πρόκληση, σε κάθε απειλή, κάθε μέρα, στη στεριά, στον αέρα, στη θάλασσα. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, παρά την τεράστια συρρίκνωση των οικονομικών τους, διατηρούν σε υψηλό επίπεδο το ηθικό που είναι η εγγύηση για τη διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας».

Τον κ. Καμμένο συνόδευαν η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και ο γγ του υπουργείου, Γιάννης Ταφύλλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ