ΟΤΕ: Υψηλοί στόχοι για το 2016 μετά το θετικό 2015

ΟΤΕ: Υψηλοί στόχοι για το 2016 μετά το θετικό 2015

«Αν έπρεπε να περιγράψω την περασμένη χρονιά με μια φράση, θα έλεγα ότι μέσα σε ένα αφύσικο περιβάλλον είχαμε μία φυσιολογική χρονιά». Με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, στην πορεία της εταιρείας το 2015 κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης της Διοικητικής Ομάδας του Ομίλου ΟΤΕ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Το Management Team Meeting Ομίλου ΟΤΕ πραγματοποιήθηκε φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά με σύνθημα «Είμαστε όλοι στην Πρώτη Γραμμή» και έδωσε την ευκαιρία στα στελέχη με θέση ευθύνης, να ανακεφαλαιώσουν την πορεία της εταιρείας τη χρονιά που πέρασε και να αναλύσουν τους στόχους και τη στρατηγική για τη χρονιά που έρχεται.

2015: Μια πολύ καλή χρονιά για τον Όμιλο ΟΤΕ

«Με πάθος, πίστη και δέσμευση, γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι σε όλα τα επίπεδα.» ανέφερε ο κ. Τσαμάζ στην αρχή της ομιλίας του, περιγράφοντας το όραμα και την αποστολή του Ομίλου ΟΤΕ.

Ο απολογισμός της χρονιάς περιελάμβανε ειδικές αναφορές στις σημαντικές επενδύσεις σε δίκτυα Νέας Γενιάς, κρίσιμο πυλώνα της στρατηγικής της εταιρείας. Η πληθυσμιακή κάλυψη του VDSL έφθασε στο 40%, με πάνω από 3.000 χιλιόμετρα οπτικών ινών να έχουν εγκατασταθεί από το 2010. Σχεδόν 2 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν πλέον πρόσβαση σε ταχύτητες έως 50 Mbps. Στην κινητή, μέσα στο 2015, η πληθυσμιακή κάλυψη 4G αυξήθηκε σε πάνω από 80%, παραμένοντας Νο1 με διαφορά από τον ανταγωνισμό, διατέθηκε εμπορικά δίκτυο 4G+ με ταχύτητες έως και 300 Mbps, ενώ ο Όμιλος ΟΤΕ προσέφερε πρώτος στην Ελλάδα και από τους πρώτους στην Ευρώπη, και ταχύτητες έως 375 Mbps.

Η καθιέρωση ενιαίας εμπορικής μάρκας για όλα τα προϊόντα σταθερής, κινητής και internet περιγράφηκε ως ορόσημο για την ιστορία του Ομίλου, καθώς σηματοδοτεί τον ολοκληρωμένο κόσμο επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, που η εταιρεία θέλει να προσφέρει στους πελάτες, για να είναι η επιλογή της καρδιάς τους. «Αλλάξαμε για να είμαστε επίκαιροι. Αλλάξαμε ακολουθώντας την επιθυμία των πελατών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμάζ.

Στην τηλεόραση, η χρονιά έκλεισε με 450.000 χιλιάδες συνδρομητές, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. «Αυτό που κάναμε, ήταν να μεγαλώσουμε την πίτα της συνδρομητικής, αντί να πάρουμε ένα κομμάτι από την υπάρχουσα» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ομίλου ΟΤΕ.  Ξεχωριστή αναφορά έγινε και στις τεχνολογικές δυνατότητες του Ομίλου ΟΤΕ στον τομέα του ICT, ως αξιόπιστου παίκτη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Περιγράφοντας τις επιδόσεις του Ομίλου το 2015, ο κ. Τσαμάζ αναφέρθηκε στα θετικά οικονομικά αποτελέσματα και ιδιαίτερα στα σταθερά έσοδα, περίπου 4 δισ. ευρώ, την ανθεκτική λειτουργική κερδοφορία, 1,2 δισ., τα ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα, 1,3 δισ. στο τέλος του έτους και την επιτυχή έξοδο στις αγορές με άντληση 350 εκατ. ευρώ εν μέσω capital controls. Ειδική μνεία έγινε στη συνολική μείωση του δανεισμού κατά 80% την πενταετία 2010-2015, από 4,3 δισ. σε 0,9 δισ., που έχει ως αποτέλεσμα το κόστος των τόκων να είναι μειωμένο κατά 200 εκατ. ευρώ.

Σε συνέχεια του επιτυχημένου προγράμματος εθελούσιας αποχώρησης, η εταιρεία προχώρησε σε 330 νέες προσλήψεις μόνο στην Ελλάδα. «Συνολικά, τα τελευταία 3 χρόνια, έχουμε προσλάβει πάνω από 2.000 εργαζομένους. Πολύ λίγες εταιρείες στη χώρα μπορούν να υποστηρίξουν το ίδιο» ανέφερε ο κ. Τσαμάζ.

Ειδική αναφορά έγινε και στη Deutsche Telekom και τα οφέλη του Ομίλου ΟΤE από αυτή τη συνεργασία, όπως οι οικονομίες κλίμακας, το know how για ανάπτυξη προϊόντων και η  πρόσβαση στην καινοτομία, όλα απαραίτητα για να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά οι μεγάλοι Over-The-Top players. Επιπλέον, ο Όμιλος ΟΤΕ αναλαμβάνει και σημαντικά έργα του ομίλου DT όπως π.χ. το ΙΤ του Ομίλου ΟΤΕ που έχει αναλάβει τη λειτουργία των συστημάτων πληροφορικής της T-Mobile Ολλανδίας και η υλοποίηση του κεντρικού συστήματος email της Telekom.

2016: Ξεκάθαρη στρατηγική και υψηλοί στόχοι

Για το 2016, ο Όμιλος ΟΤΕ θα συνεχίσει να ακολουθεί το στρατηγικό πλάνο έξι πυλώνων για να επιτύχει τους στόχους του.

«Όχι απλά διατηρούμε τις επενδύσεις μας, αλλά τις αυξάνουμε σε πάνω από 500 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο», σχολίασε ο Πρόεδρος του Ομίλου αναφερόμενος στη δυναμική ανάπτυξη των δικτύων Νέας Γενιάς σταθερής και κινητής.

Νέες καινοτόμες υπηρεσίες αναμένονται εντός της χρονιάς με έμφαση την αναβαθμισμένη εμπειρία του πελάτη σε όλα τα επίπεδα. Ειδικά για τον ΟΤΕ ΤV το 2016 αποτελεί χρονιά ορόσημο σε επίπεδο User Experience, με νέες υπηρεσίες και πρωτοποριακές τεχνολογίες που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση. Αντίστοιχη στόχευση υπάρχει  και στον τομέα του ICT και της προώθησης καινοτόμων υπηρεσιών Μachine to Machine και Cloud.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τσαμάζ τόνισε: «Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε για να ικανοποιήσουμε τον πελάτη, να μείνουμε στην κορυφή και να πάμε την εταιρεία μπροστά. Οι στόχοι μας είναι υψηλοί. Αλλά, είμαστε φτιαγμένοι για τα δύσκολα».