Όταν είμαστε μαζί, ας είμαστε πραγματικά μαζί
Μπύρα ΑΛΦΑ

Όταν είμαστε μαζί, ας είμαστε πραγματικά μαζί

Η νέα ταινία της μπύρας ΑΛΦΑ με τίτλο «Πραγματικά μαζί», αναδεικνύει το Phubbing, ένα σημαντικό κοινωνικό φαινόμενο της εποχής μας, που επηρεάζει αρνητικά αυτό που η ΑΛΦΑ διαχρονικά τοποθετεί ως το πιο πολύτιμο στις ζωές μας, τις ανθρώπινες σχέσεις μας. Εστιάζοντας στις στιγμές που περνάμε με τους αγαπημένους μας και την σημασία τους, η μπύρα ΑΛΦΑ μας παροτρύνει να αφήσουμε έξω τυχόν πηγές απόσπασης της προσοχής μας, όπως είναι το κινητό μας τηλέφωνο και να ζήσουμε το «μαζί» στην πραγματική του διάσταση.

Το κοινωνικό φαινόμενο του Phubbing αποτελεί ένα σύγχρονο καθημερινό φαινόμενο που αναφέρεται στην απόσπαση της προσοχής μας από τους συνομιλητές μας εξαιτίας του κινητού μας. Mε επιπτώσεις στις ανθρώπινες σχέσεις μας και την ουσία τους, αποτελεί συχνά ανασταλτικό παράγοντα για την ουσιαστική επικοινωνία μας και σύνδεση μας με τους άλλους. Η ταινία παρουσιάζει μια πραγματικότητα την οποία μεγάλο ποσοστό από εμάς, το έχουμε βιώσει, είτε σε επίπεδο παρέας, είτε σε επίπεδο οικογενειακό. Πιο συγκεκριμένα, η ταινία διαπραγματεύεται τη συνάντηση ενός ζευγαριού σε μία βραδινή του έξοδο που πρόσκαιρα χάνει την επαφή του, αφήνοντας την ενασχόληση με το κινητό τους να τους απομακρύνει όλο και περισσότερο, όσο περνάει ο χρόνος. Το αποτέλεσμα είναι να παρεμβάλλονται νοητά διάφορες προσωπικότητες αναμεσά στο ζευγάρι και οι δυο τους να απομακρύνονται, ενώ βγήκαν για να απολαύσουν το μαζί!

Αυτό επιβεβαιώνεται και από πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σχετικά με το Phubbing στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το 87% ανέφεραν πως έχουν ιδιαίτερη στενή σχέση με το κινητό τους, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τον ημερήσιο χρόνο χρήσης του κινητού, ο οποίος αγγίζει τις 4,8 ώρες, με 2 στους 3 να θεωρεί τη διάρκεια αυτή υπερβολική!

Η στιγμή της συνειδητοποίησης όμως έρχεται μαζί με τη στιγμή της απόλαυσης μιας παγωμένης μπύρας ΑΛΦΑ, που έρχεται να υπογραμμίσει τη σημασία του μαζί και των ΑΛΦΑ στιγμών μας. Γιατί τελικά ίσως αυτό είναι που έχουμε ανάγκη, λαμβάνοντας υπόψη μας και ένα σημαντικό στοιχείο της έρευνας, ότι το 60% του κοινού δείχνει διάθεση να μειώσει τη χρήση του κινητού. Ίσως η πρόθεση αυτή να προέρχεται από την ανάγκη των χρηστών να έχουν πιο ουσιαστική σχέση και επαφή με τους ανθρώπους που αγαπούν, να αντιλαμβάνονται την αξία των σημαντικών σχέσεων της ζωής τους και τις στιγμές που μοιράζονται. Ίσως τελικά η απάντηση για την καταπολέμηση του κοινωνικού φαινόμενου του phubbing να κρύβεται πίσω από μία απλή κίνηση όπως μας δείχνει και η ταινία της μπύρας ΑΛΦΑ, την στιγμή που το κινητό γυρνάει με την οθόνη προς τα κάτω και το μόνο που υπάρχει στην προσοχή μας είναι ο άνθρωπος που θέλουμε να περάσουμε χρόνο μαζί του.

Γιατί όταν είμαστε μαζί, ας είμαστε πραγματικά μαζί!

Δείτε την ταινία της ΑΛΦΑ εδώ.

«ΑΛΦΑ. Στις στιγμές μας»