ΟΝΝΕΔ: Ναι στην Ελλάδα του μέλλοντος - Όχι στις διαχωριστικές γραμμές

ΟΝΝΕΔ: Ναι στην Ελλάδα του μέλλοντος - Όχι στις διαχωριστικές γραμμές

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 12ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ μετά και το πέρας της τρίτης ημέρας διεξαγωγής του, έχοντας προχωρήσει και στην εκλογή του Παύλου Μαρινάκη ως νέου προέδρου της νεολαίας του κόμματος.

Το τριήμερο που προηγήθηκε πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και συζητήσεις, ενώ με τη λήξη επικυρώθηκε και η Διακήρυξη Αρχών και Θέσεων, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι στόχος είναι η οικοδόμηση «μιας Ελλάδας που θα κοιτάζει με θάρρος το μέλλον» «χωρίς τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΟΝΝΕΔ στη Διακήρυξη «Αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας σε δύο πυλώνες: από τη μία, ως εκείνοι που θα μεταφέρουν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στους συνομηλίκους μας, που θα επιχειρηματολογήσουν και θα πείσουν τους νέους ανθρώπους για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων· και από την άλλη ως εκείνοι που θα εξελίσσουν, αλλά και θα παράγουν πρωτογενώς πολιτικές που βελτιώνουν την καθημερινότητα όχι μόνο των νέων, αλλά όλων των πολιτών».

«Θέλουμε και μπορούμε να βρεθούμε μπροστά από τον κομματικό μας φορέα, να είμαστε ακόμα πιο καινοτόμοι, ακόμα πιο τολμηροί στις θέσεις μας, διατηρώντας πάντα το στοιχείο του ρεαλισμού στις προτάσεις μας. Εξάλλου, ανήκουμε στη γενιά που διαθέτει όλα τα εφόδια για να ξεχωρίσει και παράλληλα έχει, χάρη στην πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον αναγκαίο χώρο για να δράσει στο κόμμα και στην κοινωνία», αναφέρεται.

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε δράση με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για τον Αντικαπνιστικό Νόμο όπου ο Υπουργός μίλησε  στους συνέδρους για τις διατάξεις του νόμου, ανέλυσε την καμπάνια που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο με τη συμβολή αθλητών και απάντησε σε ερωτήματα που δέχτηκε.

Στη συνέχεια το σώμα των συνέδρων παρακολούθησε τις θεματικές συζητήσεις για την «Εξωτερική πολιτική & Εθνική Άμυνα» την οποία άνοιξαν με τις ομιλίες τους ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Μετά και τις τοποθετήσεις των συνέδρων ακολούθησε το πάνελ της ενότητας «Δικαιοσύνη, Διαφάνεια & Ανθρώπινα Δικαιώματα» παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν με τις δύο τελευταίες θεματικές «Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές» όπου τοποθετήθηκαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής και «Τουρισμός, Αγροτική Ανάπτυξη & Κλιματική Αλλαγή» με τις ομιλίες του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη  και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την επικύρωση της Διακήρυξης Αρχών και Θέσεων.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε όπως ήταν προγραμματισμένη η διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και των εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Μετά το πέρας της διαδικασίας της καταμέτρησης θα ακολουθήσει νεότερο δελτίο τύπου με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.