Ο Ομπάμα θα πάει στη Γλασκώβη για τη σύνοδο COP26 για το κλίμα

Ο Ομπάμα θα πάει στη Γλασκώβη για τη σύνοδο COP26 για το κλίμα

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα ταξιδέψει στη Γλασκώβη τον Νοέμβριο για τη σύνοδο της COP26 για την κλιματική αλλαγή, όπου θα συναντηθεί με νεαρούς ακτιβιστές, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπός του.

«Θα παρουσιάσει τη σημαντική πρόοδο που έγινε κατά την πενταετία μετά τη Συμφωνία του Παρισιού, θα τονίσει τον ηγετικό ρόλο των νέων σε όλον τον κόσμο και θα ζητήσει περισσότερη δράση από όλους μας: τις κυβερνήσεις, τον ιδιωτικό τομέα, τους φιλανθρώπους, την κοινωνία των πολιτών», είπε η Χάνα Χάνκινς, η εκπρόσωπος του 44ου προέδρου των ΗΠΑ.

Ο νυν πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι θα παραστεί στην έναρξη των εργασιών της συνόδου που θα διεξαχθεί στο διάστημα 31 Οκτωβρίου-12 Νοεμβρίου.

Αφότου επέστρεψε στη Συμφωνία του Παρισιού, όταν ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ ο Μπάιντεν, τον περασμένο Ιανουάριο, η αμερικανική κυβέρνηση έθεσε ως στόχο να μειώσει τις εκπομπές καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 50-52% μέσα στην τρέχουσα δεκαετία. Όμως ο πρόεδρος μπορεί να φτάσει στη Γλασκώβη χωρίς να έχει να επιδείξει μεγάλη πρόοδο. Πολλά εξαρτώνται από το αν το Κογκρέσο θα εγκρίνει τα νομοσχέδια για τις υποδομές και τον προϋπολογισμό, με βάση τα οποία θα επιτραπεί στην κυβέρνηση να επενδύσει τρισεκατομμύρια δολάρια για πιο καθαρή ενέργεια και μεταφορές.