Ο Γ. Βαρουφάκης συμβουλεύει το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας

Ο Γ. Βαρουφάκης συμβουλεύει το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο «αμφιλεγόμενος», πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας χρησιμοποιεί πλέον τις γνώσεις του ως σύμβουλος του νέου ηγέτη των Εργατικών στη Βρετανία, Jeremy Corbyn, αναφέρει το CNBC.

Ο αρχηγός του κόμματος των Εργατικών, Jeremy Corbyn σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Islington Tribune ανέφερε πως ο κ. Βαρουφάκης είχε συναντηθεί με τον σκιώδη υπουργό οικονομικών, John McDonnell, τον οποίο και θα συμβουλεύει.

Ο κ. Corbyn δήλωσε πως είναι ενδιαφέρον ο τρόπος που ο κ. Βαρουφάκης χειρίστηκε τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

«Πιστεύω πως ο τρόπος που μεταχειρίστηκαν την Ελλάδα είναι απαράδεκτος και πρέπει να τη βοηθήσουμε», δήλωσε.

Ο κ. Corbyn δήλωσε πως αν και η Βρετανία δεν είναι στην Ευρωζώνη το Εργατικό Κόμμα θα μπορούσε να εμπνευστεί από την αντίθεση του κ. Βαρουφάκη να προβεί σε περικοπές δαπανών.  

«Δεν είμαστε στην Ευρωζώνη αλλά είναι θέμα αντίληψης το πως μπορεί κάποιος να επιβάλει περικοπές στο δρόμο για την ευημερία ενώ αυτό που στην πραγματικότητα πρέπει να κάνει είναι να διευρύνει τις δυνατότητες για την ευημερία», είπε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βρετανίας.