Nomura: Στα 2,9 δισ. δολάρια θα ανέλθει το πλήγμα από το Archegos

Nomura: Στα 2,9 δισ. δολάρια θα ανέλθει το πλήγμα από το Archegos

Η Nomura Holdings ανακοίνωσε ότι οι απώλειές της από την κατάρρευση της Archegos Capital Management θα ανέλθουν σε 307 δισεκατομμύρια γιεν (2,87 δισεκατομμύρια δολάρια), προκαλώντας στην ιαπωνική τράπεζα σημαντικές απώλειες στα αποτελέσματα τριμήνου. 

Συνολικά η Nomura ανέφερε καθαρές ζημιές 155 δισ. γιεν (1,4 δισ. δολάρια) για το α' τρίμηνο, σε σχέση με τις απώλειες 34,4 δισ. γιεν πέρυσι κατά το ίδιο διάστημα, όταν ξέσπασε η πανδημία και κατέρρευσαν οι παγκόσμιες αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι η μόχλευση την οποία παρείχαν τόσο η ιαπωνική επενδυτική εταιρεία Nomura, όσο και η ελβετική τράπεζα Credit Suisse, στο fund Archegos οδήγησε σε μεγάλες απώλειες μετά την αδυναμία κάλυψης των margin calls από το fund. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν την αθέτηση του Archegos, αναλυτές ανέμεναν από την Nomura να εμφανίσει κέρδη από 160 έως 225 δισ. γιεν σύμφωνα με έρευνα της Refinitiv.  

Ως απόρροια των ανωτέρω, η Nomura προχώρησε στο διορισμό ενός πρώην ανώτερου τραπεζίτη της JP Morgan ως επικεφαλής των δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ, μια κίνηση που αποσκοπούσε στην ενίσχυση της διαχείρισης κινδύνων της εταιρείας.