Νίκος Καρανίκας: Έτσι ανακάλυψα τον Αλέξη Τσίπρα…

Νίκος Καρανίκας: Έτσι ανακάλυψα τον Αλέξη Τσίπρα…

Ως το πρόσωπο που… ανακάλυψε τον Αλέξη Τσίπρα την εποχή που ο τότε Συνασπισμός επιχειρούσε να δημιουργήσει την νεολαία του εμφανίζεται ο Νίκος Καρανίκας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αlpha, μιλώντας παράλληλα για το θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης αλλά και για τα ναρκωτικά που αναφέρει πως έχει δοκιμάσει.

Ο πρώην σύμβουλος και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα στην συνέντευξη που θα μεταδοθεί το βράδυ εμφανίζεται ως το πρόσωπο που ανακάλυψε τον πρώην πρωθυπουργό επί προεδρίας Μαρίας Δαμανάκη στον τότε Συνασπισμό.

«Εμείς τότε ψάχναμε τον ανθό της Αριστεράς, με στόχο να γίνουμε κυβέρνηση μια μέρα. Έτσι ανακάλυψα τον Αλέξη Τσίπρα» δηλώνει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη στην οποία αναφέρεται και στα οικονομικά του λέγοντας πως έβγαζε περισσότερα ως σερβιτόρος από όσα ως στρατηγικός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού.

Επίσης απαντά σε ερώτηση αν ο ίδιος έχει δοκιμάσει σκληρά ναρκωτικά όπως η κοκαΐνη και ηρωίνη σημειώνοντας ότι το έχει κάνει σε μια λογική… έρευνας.

«Θέλω να σου πω ότι από τα 14 μου είμαι στρατευμένος στην Αριστερά» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι «Ο,τι έκανα, το έκανα μέσα σε μια λογική ελέγχου, μέτρου, πιο πολύ για μια εμπειρία που μπορούμε να μιλήσουμε και να απομυθοποιήσουμε τον εχθρό».

Ως προς τα συμπεράσματα από την έρευνα δηλώνει ότι «Η κόκα, τζάμπα την βγάζουν. Εάν είσαι ενεργητικός, δραστήριος, κινητικός δεν την χρειάζεσαι. Η ηρωίνη είναι άλλο πράγμα, αυτό που λέμε οπιούχο. Το δοκίμασα μια φορά, δεν μου άρεσε καθόλου». 

Επίσης στη συνέντευξη μιλά για τη συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη αναφορικά με το θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης.