Νέο μήνυμα Σώρρα: «Ομόλογα» τέλος, πληρώστε με χρήματα τα χρέη σας

Νέο μήνυμα Σώρρα: «Ομόλογα» τέλος, πληρώστε με χρήματα τα χρέη σας

Με δύο εντάλματα σύλληψης σε βάρος του ο Αρτέμης Σώρρας παραμένει άφαντος από τον Μάρτιο του 2017. Αυτό φαίνεται πως τον έκανε να ξεχάσει τα περίφημα ομόλογα των 2 τρισ. ευρώ και πλέον καλεί τους πολίτες να πληρώσουν τα χρέη τους με τον κλασσικό τρόπο, δηλαδή κανονικά χρήματα.

Τέσσερις μήνες μετά το κάλεσμα στους οπαδούς του να επιτεθούν στο καθεστώς με εξώδικα, ο άφαντος από τον Μάρτιο Αρτέμης Σώρρας τούς προτείνει τώρα να λυτρωθούν πληρώνοντας τις οφειλές τους!  Με νέο μήνυμα, τους καλεί αυτή τη φορά να πληρώσουν τα χρέη προς τους δημόσιους οργανισμούς και τις τράπεζες με χρήματα και όχι με τα περιβόητα ομόλογα, για να σώσουν την περιουσία τους και τελικά τις ζωές τους.

Στο ηχητικό παραλήρημά του τονίζει ότι τα μέλη της Ελλήνων Συνέλευσις θα πρέπει να μεταβούν στα γραφεία της οργάνωσης για να ξεχρεώσουν αφού η απελευθέρωση όλων - και του ιδίου φυσικά - από το.... κτήνος κρέμεται από αυτή τη διευθέτηση των οφειλών. Ανάμεσά τους και τον λογαριασμό της... ΔΕΗΣ, όπως λέει χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Φιλελεύθερου το αποκαλούμενο «εξώδικο Σώρρας», το έγγραφο δηλαδή που προσκόμισαν χιλιάδες φορολογούμενοι στις εφορίες της χώρας, ζητώντας συμψηφισμό των χρεών τους με τα «δισεκατομμύρια» που είχε δηλώσει ότι θα διαθέσει υπέρ του Δημοσίου ο Αρτέμης Σώρρας αποτελεί τελικά «φύλλο αναγκαστικής εκτέλεσης».

Το γεγονός ότι τα εξώδικα έφτασαν αισίως τα 12.000 οδήγησε τις Αρχές να ξεκινήσουν ενδελεχή φορολογικό έλεγχο, με τελική κατάληξη την κατάσχεση ή και την ποινική δίωξη. Έτσι, την ώρα που ο Αρτέμης Σώρρας κρύβεται για να μη βρεθεί στη φυλακή, 400 οπαδοί του στον Βόλο έχουν ειδοποιηθεί από τις τράπεζες ότι η περιουσία τους θα βγει σε πλειστηριασμό.

Είναι οι πολίτες που πίστεψαν τα λόγια του Σώρρα ότι υπάρχουν οι λογαριασμοί των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων και των 115 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, από τους οποίους μπορούν να πληρωθούν τα χρέη τους. Εστειλαν μάλιστα και εξώδικα, δίνοντας, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, εντολή να διαγραφούν οι οφειλές τους.

Τα εξώδικα των οπαδών του Σώρρα άρχισαν να κατατίθενται από τις αρχές του 2015. Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή τα εξώδικα φθάνουν τα 12.000. Μόνο στις εφορίες έχουν αποσταλεί 6.000 και τα άλλα 6.000 σε τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία. Σε πολλές εφορίες μάλιστα γινόταν ομαδική κατάθεση εξωδίκων.

Πλειστηριασμοί

Ηδη λοιπόν η εφορία έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις και πολλοί βρίσκονται προ τετελεσμένων γεγονότων. Η διαδικασία επιταχύνθηκε μάλιστα μετά τη διαφυγή του Σώρρα αλλά και την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, με την οποία ανέτρεψε απόφαση του 2013 που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, στην οποία υπήρξε η παραδοχή ότι τα 600 δισ. δολάρια που διατείνεται ότι διαθέτει ο Αρτέμης Σώρρας είναι υπαρκτά και σε τίτλους ομολόγων.

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει έπειτα από αναφορά του βουλευτή της Ν.Δ. Αδώνιδος Γεωργιάδη, ο οποίος είχε καταγγείλει τον Αρτέμη Σώρρα για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Το δικαστήριο με το προαναφερθέν σκεπτικό είχε αθωώσει τον Σώρρα και έναν συνεργάτη του. Η συγκεκριμένη απόφαση αποτέλεσε τη βάση των ισχυρισμών Σώρρα, ο οποίος, αφού ίδρυσε την «Ελλήνων Συνέλευση», έπεισε χιλιάδες πολίτες ότι με τα ομόλογα αυτά μπορούν οι ίδιοι αλλά και το κράτος να σβήσουν ιδιωτικό και κρατικό χρέος. Η ανατροπή της απόφασης σήμανε αυτόματα και την έναρξη του φορολογικού ελέγχου, ο οποίος είναι άλλωστε μονόδρομος.

Μεγαλοοφειλέτες

Και αυτό επειδή μεταξύ αυτών που έστειλαν «εξώδικα Σώρρα» δεν βρίσκονται μόνο μικροοφειλέτες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, αλλά και οφειλέτες εκατομμυρίων που χρησιμοποιούν αυτό το τέχνασμα για να αποφύγουν την πληρωμή των οφειλομένων. Συγκεκριμένα, ήδη οι φορολογικές αρχές έχουν θέσει υπό έλεγχο την περίπτωση γνωστού προμηθευτή ΜΜΕ, που είχε εμπλακεί με τηλεοπτικό σταθμό και ζήτησε από μεγάλη τράπεζα να συμψηφίσει οφειλές του με «ομόλογα Σώρρα».

Επίσης, το ίδιο έπραξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις μεγάλες επιχειρήσεις που χρωστούν στην εφορία συνολικά 22,5 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, μια ναυτιλιακή που χρωστά 19,5 εκατομμύρια, μια αλυσίδα οπτικών ειδών που χρωστά 2,5 εκατομμύρια και μια αλυσίδα εστίασης που χρωστά ένα εκατομμύριο.