Νέα "πετρελαϊκή" πτώση για τη Wall

Νέα "πετρελαϊκή" πτώση για τη Wall

Με διευρυμένες απώλειες ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Τρίτης στη Wall Street, ακολουθώντας την ισχυρή πτώση των ασιατικών και ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και εν μέσω της εκ νέου βύθισης της τιμής του πετρελαίου.

Ο S&P 500 υποχώρησε 36,35 μονάδες, ή 1,9% στις 1.903,03. Ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε πτώση 295,64 μονάδων, ή 1,8%, κλείνοντας στις 16.153,54. Παράλληλα, ο Nasdaq Composite ολοκλήρωσε με πτώση 103,42 μονάδων ή 2,2% στις 4.516,95 μονάδες.

Χαμηλότερα από τα 30 δολάρια υποχώρησαν εκ νέου οι τιμές του αργού πετρελαίου, καθώς οι προσδοκίες για ενδεχόμενη μείωση της παραγωγής από τους μεγάλους πετρελαιοπαραγωγούς εξασθενούν όλο και περισσότερο, ενώ η αγορά προετοιμάζεται για την αυριανή ανακοίνωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, τα οποία αναμένεται να είναι αυξημένα.

Το συμβόλαιο του αργού WTI (West Texas Intermediate), παραδόσεως Μαρτίου, υποχώρησε κατά 5,5% ή 1,74 δολάρια στα 29,88 δολάρια ανά βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, καταγράφοντας το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 21 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Το Brent, παραδόσεως Απριλίου, σημείωσε πτώση 4,4% ή 1,52 δολάρια και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στο ICE του Λονδίνου στα 32,72 δολάρια.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο δεν ήταν προγραμματισμένη καμία ανακοίνωση σήμερα. Ωστόσο τα καλά εταιρικά κέρδη δεν κατάφεραν να αντισταθμίσουν τις πιέσεις του πετρελαίου.

Η Alphabet, η μητρική της Google, ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις εχθές μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Wall Street, στηριζόμενη σε μια κατά 17% αύξηση στα διαφημιστικά έσοδα. Παράλληλα, κατάφερε να ξεπεράσει την Apple ως η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο βάσει κεφαλαιοποίησης.

Η Michael Kors Holdings ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων τριμηνιαία αποτελέσματα, ενώ τα κέρδη της Mattel ξεπέρασαν τις προσδοκίες με την Stifel να αναβαθμίζει την εταιρεία.

Τα αποτελέσματα της Pfizer ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων ωστόσο εμφανίστηκε συγκρατημένη για το 2016, η UPS εμφάνισε επίσης υψηλότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα, ενώ και τα κέρδη και οι πωλήσεις της Dow Chemical ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Αντίθετα, η Exxon Mobil επλήγη από τη μείωση των τιμών του πετρελαίου. Τα κέρδη της μεγαλύτερης εισηγμένης πετρελαϊκής εταιρείας στον κόσμο μειώθηκαν κατά 58%, ενώ ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε περικοπή των δαπανών της κατά ένα τέταρτο.

Η BP ανακοίνωσε μείωση 91% στα κέρδη του τέταρτου τριμήνου του 2015, εξαιτίας της πτώσης της τιμής του αργού πετρελαίου.