Νέα αίτηση ακύρωσης κατά του διαγωνισμού πρόσληψης 404 δικαστικών υπαλλήλων

Νέα αίτηση ακύρωσης κατά του διαγωνισμού πρόσληψης 404 δικαστικών υπαλλήλων

Στο Διοικητικό Εφετείο θα κριθεί οριστικά η τύχη του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των 404 δικαστικών γραμματέων καθώς σήμερα υποβλήθηκε νέα αίτηση ακύρωσης κατά του οριστικού πίνακα διορισθέντων που κατάρτισε το ανεξάρτητο όργανο από 50 υποψήφιους που αποκλείστηκαν, όπως μετέδωσε το dikastiko.gr.

Ήδη ο διαγωνισμός μετά από προσφυγή 3 υποψηφίων έχει «παγώσει» μέχρι την συζήτηση της αίτησης αναστολής του στο δικαστήριο.

Ουσιαστικά δηλαδή οι 50 που αποκλείστηκαν στρέφονται κατά των 404 που προκρίθηκαν καθώς θεωρούν όπως αναφέρεται στο δικόγραφο ότι ο πίνακας καταρτίστηκε «κατά παράβαση των αρχών της νομιμότητας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, και της ισότητας, δεδομένου ότι οι διοριοστέοι επελέγησαν βάσει μιας άνισης, αναξιοκρατικής και άνευ κριτηρίων διαδικασίας μοριοδοτήσεως με το πριμ της συνάφειας».

Η Ολομέλεια του ΑΣΕΠ και η Δικαστική απόφαση

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την προσφυγή των 3 υποψηφίων, εξ αφορμής της οποίας «πάγωσε» προσωρινά ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 404 δικαστικών γραμματέων στα δικαστήρια, το ΑΣΕΠ «εν μέσω διαγωνισμού, παντελώς αδιαφανώς και αυθαιρέτως άλλαξε άποψη για τον τρόπο που αξιολόγησε την συνάφεια των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών των υποψηφίων και την προϋπηρεσία τους, με αποτέλεσμα να βρεθούν διοριστέοι υποψήφιοι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά από θετικές επιστήμες και να αποκλειστούν υποψήφιοι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά από φιλοσοφικές και ανθρωπιστικές επιστήμες. Συμμετέχοντες δηλαδή που οι σπουδές τους είχαν σαφώς μεγαλύτερη συνάφεια με το αντικείμενο της εργασίας».