ΝΔ: Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών από τη Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και το ΕΚΑΒ

ΝΔ: Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών από τη Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και το ΕΚΑΒ

Η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ, για τρίτη φορά μέσα στο 2021 και σε συνεργασία με τον ΕΚΑΒ, πραγματοποίησε σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών το Σάββατο, παρουσία του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μπρατάκου και του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Παύλου Μαρινάκη.
 
Οι εθελοντές του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ, εκπαιδεύτηκαν έτσι ώστε να μπορούν να παράσχουν πρώτες βοήθειες σε περιπτώσεις εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής, καθώς η έγκαιρη παρέμβαση όταν ένας συνάνθρωπός μας κινδυνεύει, είναι εξαιρετικά σημαντική για τη ζωή του. 
 
Είναι προφανές ότι η έγκυρη βοήθεια για τη σωτηρία ενός συμπολίτη μας, αποτελεί τον λόγο που θεωρείται ανεκτίμητη η προσφορά του ΕΚΑΒ στην εκπαίδευση πολιτών και εθελοντικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται στο ίδιο σωτήριο πεδίο.
 
Η γραμματέας Ποιότητας ζωής και Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου δήλωσε: «Δυστυχώς, μόνο ένα μικρό ποσοστό των πολιτών γνωρίζει πρώτες βοήθειες στη χώρα μας. Αυτό ακριβώς αποτέλεσε τον λόγο που η ΝΔ ξεκίνησε από τον Ιούνιο να εκπαιδεύει τους εθελοντές και τα μέλη της στο πλαίσιο της νέας δράσης “Νοιάζομαι, μαθαίνω πρώτες βοήθειες”, μίας σημαντικής πρωτοβουλίας, που θα ταξιδέψει σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας. Ευχαριστούμε πολύ το ΕΚΑΒ και τους εκπαιδευτές για την παρουσία τους και για την πολύτιμη καθημερινή τους προσφορά».
 
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βεβαίως, δεν θα μπορούσε να είναι αμέτοχη. Το γεγονός πως οι πρώτες βοήθειες έχουν εισαχθεί ως μάθημα στα σχολεία, ενώ παράλληλα, ο ΦΠΑ των απινιδωτών μειώθηκε στο 6% καθώς αποτελούσε πάγιο αίτημα ετών, καταδεικνύουν την έμπρακτη συμμετοχή της σε αυτήν τη δράση ζωτικής σημασίας. 
 
Στο ίδιο πλαίσιο της κυβερνητικής μέριμνας, ο διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Μπρατάκος, ανακοίνωσε την εγκατάσταση απινιδωτή στο κτήριο των κεντρικών γραφείων του κόμματος.
 
Οι εθελοντές και τα μέλη μας που εκπαιδεύτηκαν απέκτησαν πιστοποιητικό εκμάθησης πρώτων βοηθειών. Ένα πιστοποιητικό προσφοράς στον συνάνθρωπο».