Ν. Παππάς: Θα τιμήσουμε τη συμφωνία με τους θεσμούς

Ν. Παππάς: Θα τιμήσουμε τη συμφωνία με τους θεσμούς

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει πάρα πολύ σαφείς στοχεύσεις και θα τιμήσει τη συμφωνία με τους θεσμούς.

Σύμφωνα με το megatv.com ο κ. Παππάς τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρα πολύ σαφείς στοχεύσεις. Και δήλωσε «ότι θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι δεν είμαστε στην προτεραία κατάσταση. Υπάρχει μια συμφωνία, την οποία έχουμε αποδείξει ότι τιμούμε και θα τιμήσουμε, θα πρέπει και όλοι να μην υπερβαίνουν τα συμφωνηθέντα και τα εσκαμμένα. Και θα πρέπει να έχουν μια λογική η οποία δεν θα θέσει σε κίνδυνο την οικονομική και πολιτική βιωσιμότητα της συμφωνίας. Επειδή η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη, όμως, θα ήθελα να μείνω σε αυτό».

Σύμφωνα με το tovima.gr ο κ. Παππάς σημείωσε πως «στέλνουμε ένα μήνυμα πολιτική εγρήγορσης, διαρκούς αγώνα, ένα μήνυμα ζωντανού κόμματος που έχει από τη φύση του και τη λογική του ρόλου ελέγχου της κυβέρνησης, άγρυπνης προοδευτικής συνείδησης και εκπροσώπησης των κομματιών της κοινωνίας που έχουν υποστεί μεγάλες πληγές το προηγούμενο διάστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δυναμώσει και θα καταφέρει να επιτελέσει τον ιστορικό του ρόλο».

Οι δηλώσεις του κ. Παππά έγιναν ενώ προσέρχονταν σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Σταυρούπολη στη Θεσσαλονίκη και όπου τον περίμενε αντιπροσωπεία ποντίων του επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του Ν. Φίλη.

Ο υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε πως υπάρχει απόλυτος σεβασμός. Και συνέχισε λέγοντας ότι «γνωρίζουμε το δράμα που έχουν βιώσει οι πρόγονοι τους, οι πρόγονοι μας, γιατί αισθανόμαστε ότι είναι ένα κομμάτι του ελληνισμού. Οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι σαφείς. Πέραν τούτου ουδέν. Έχουν δοθεί οι απαραίτητες εξηγήσεις και είμαι βέβαιος ότι και ο ποντιακός ελληνισμός δεν θα αφήσει να εκμεταλλευθούν τον πόνο του και την ιστορική του συμβολή ακραία στοιχεί».