Ν. Αναστασιάδης: Αναμένουμε μεγαλύτερη πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Ν. Αναστασιάδης: Αναμένουμε μεγαλύτερη πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Σε μεγαλύτερη πρόοδο στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό κατά τους επόμενους μήνες προσβλέπει ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Κύπριος πρόεδρος, ο οποίος μιλούσε στην τελετή των διαπιστευτηρίων του νέου πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζον Κιντ, επεσήμανε ότι «δεν έχει πραγματοποιηθεί ουσιαστική συζήτηση στα δύο καθοριστικά κεφάλαια, εκείνα των εδαφικών αναπροσαρμογών και της ασφάλειας και εγγυήσεων, καθώς και σε άλλα θέματα, τα οποία είναι θεμελιώδη και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής διευθέτησης». Ωστόσο, σημείωσε ότι παραμένει αισιόδοξος ότι μια διευθέτηση εντός του 2016 είναι ακόμα εφικτή, εάν οι δύο πλευρές υποβάλλουν εποικοδομητικές προτάσεις.

Ο κ. Κιντ διαβεβαίωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης και να προσφέρει κάθε βοήθεια για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Αναφερόμενος στην έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, καθώς και στις ανησυχίες που υπάρχουν για τις συνέπειές της για την Κύπρο, δήλωσε ότι θα εργαστεί για να διασφαλίσει ότι οι μελλοντικές σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα αποδυναμώσουν τους διμερείς δεσμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ