Μπουρλά: Εμβόλιο σε 100 ημέρες για τη μετάλλαξη Όμικρον, αν χρειαστεί

Μπουρλά: Εμβόλιο σε 100 ημέρες για τη μετάλλαξη Όμικρον, αν χρειαστεί

Η Pfizer είναι απόλυτα έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και της νέας μετάλλαξης Όμικρον σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Άλμπερτ Μπουρλά. Ο επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρείας τόνισε πως μπορεί να έχει έτοιμο παραλλαγμένο εμβόλιο κατά της νεάς μετάλλαξης μέσα σε 100 ημέρες.

Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε μια παραλλαγή, όπως η Όμικρον. Από τις μελέτες που έχουμε κάνει για τις Βήτα και Δέλτα, έχουμε θεσπίσει μια προσέγγιση για την ανάπτυξη και παραγωγή παραλλαγμένων εκδόσεων του εμβολίου μας σε περίπου 100 μέρες, αν χρειαστεί, οι οποίες θα τίθενται προς έγκριση στις ρυθμιστικές αρχές», ανέφερε αρχικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter για να προσθέσει πως ο καλύτερος τρόπος εμπόδισης της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον είναι ο πλήρης εμβολιασμός.

«Ακόμα πιστεύουμε, ωστόσο, πως η καλύτερη προστασία απέναντι στην εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον και οποιασδήποτε νέας παραλλαγής που μπορεί να εμφανιστεί, είναι ο πλήρης εμβολιασμός και ο ενισχυτικός εμβολιασμός όλων των επιλέξιμων ατόμων».

Τέλος, στάθηκε και στο αντιικό φάρμακο τονίζοντας πως εάν κι εφόσον εγκριθεί θα μπορεί να παραδώσει 80 εκατομμύρια θεραπείες αντί για την αρχική εκτίμηση που έφτανε στα 50 εκατομμύρια.