Μπλόκα αγροτών: Κλείνουν ο κόμβος Πλατύκαμπου και η Εθνική Πατρών - Πύργου

Μπλόκα αγροτών: Κλείνουν ο κόμβος Πλατύκαμπου και η Εθνική Πατρών - Πύργου

Τον κόμβο του Πλατυκάμπου έχουν κλείσει οι αγρότες του μπλόκου Νικαίας από τις 4 μ.μ. με βάση την απόφαση που πήραν χθες στη συνέλευσή τους.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στις 2 μ.μ. στο μπλόκο της Νίκαιας και με τα αγροτικά τους μηχανήματα και οχήματα κινήθηκαν προς τον κόμβο του Πλατύκαμπου. Στις 6 μ.μ. οι αγρότες άρχισαν να επιστρέφουν στη Νίκαια.

Υπενθυμίζεται πως η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας παραμένει κλειστή για δεύτερη εβδομάδα και η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται από παρακαμπτηρίους οδούς.

Στο μεταξύ, αγρότες της δυτικής Αχαΐας απέκλεισαν λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ την νέα εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος του κόμβου της βιομηχανικής περιοχής, ανάμεσα στην Πάτρα και την Κάτω Αχαΐα.

Οι αγρότες, οι οποίοι μετέχουν στις κινητοποιήσεις, θα παραμείνουν στον κόμβο για τουλάχιστον μία ώρα.

Η κίνηση των οχημάτων, τόσο προς Πύργο, όσο και προς Πάτρα, διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

Στην ανακοίνωση τους οι αγροτικοί σύλλογοι τονίζουν πως η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί μόνο την αρχή της κλιμάκωσης της στάσης των αγροτών της Αχαΐας. Οι αγρότες, επιπλέον, επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω, «μέχρι τα αρμόδια υπουργεία να εξετάσουν τα προβλήματά τους και να δώσουν λύσεις, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν μέσα από το επάγγελμά τους οι ίδιοι και οι οικογένειές τους».