Μόσχα: Αβάσιμες οι κατηγορίες της Τουρκίας για εθνοκάθαρση στη Συρία

Μόσχα: Αβάσιμες οι κατηγορίες της Τουρκίας για εθνοκάθαρση στη Συρία

"Αβάσιμες" χαρακτήρισε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα τις κατηγορίες της Τουρκίας ότι η Μόσχα αποπειράται να κάνει εθνοκάθαρση στη Συρία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε χθες τη Ρωσία ότι προσπαθεί να κάνει "εθνοκάθαρση" στη βόρεια Συρία και διευκρίνισε ότι η Μόσχα προσπαθεί να εκδιώξει από εκεί τους τοπικούς πληθυσμούς των Τουρκμένων και των σουνιτών μουσουλμάνων για να προστατεύσει τα στρατιωτικά της συμφέροντα στην περιοχή.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών πρόσθεσε ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων όσον αφορά την κατάρτιση καταλόγου με την αντιπολίτευση όπως και καταλόγου με τους τρομοκράτες, το οποίο αποτελεί έναν από τους βασικούς όρους για την έναρξη μιας ειρηνευτικής διαδικασίας σε συνολική κλίμακα στη Συρία.

"Δυστυχώς ο ρυθμός με τον οποίο γίνεται αυτή η δουλειά πάνω στον κατάλογο της αντιπολίτευσης, ο οποίος θα μπορεί να παρουσιαστεί στις συνομιλίες με τη Δαμασκό, όπως και πάνω στον κατάλογο με τους τρομοκράτες, δεν έχει την ταχύτητα που αναμενόταν μετά τις συναντήσεις της Βιένης", σημείωσε σχετικώς η Ζαχάροβα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ