Μόνο ένας από τους τρομοκράτες των επιθέσεων είχε ταυτοποιηθεί στην Λέρο

Μόνο ένας από τους τρομοκράτες των επιθέσεων είχε ταυτοποιηθεί στην Λέρο

Μόνο ένα άτομο από αυτά που έχουν ζητήσει οι γαλλικές αρχές να ελέγχει από την χώρα μας, αν έχουν περάσει από την Ελλάδα, έχει διαπιστωθεί ότι πράγματι έχει ταυτοποιηθεί μεταξύ προσφύγων στην Λέρο, στις 3/10/2015, διαβεβαιώνουν επίσημες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πρόκειται για έναν 25χρονο κάτοχο του συριακού διαβατηρίου, που βρέθηκε πάνω σε έναν από τους τρομοκράτες που προκάλεσαν το μακελειό στο Παρίσι.

Από τα στοιχεία που έστειλαν οι ελληνικές αρχές στις γαλλικές υπηρεσίες, (όνομα, δακτυλικά αποτυπώματα, κ.λ.π.), προκύπτει ότι ο άνδρας που πέρασε από την Λέρο είναι τελικά ο νεκρός τρομοκράτης στο Παρίσι.

Από τις ίδιες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, διευκρινίζεται ότι η ταυτοποίησή του έγινε με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και μάλιστα οι αστυνομικές αρχές στην Λέρο είχαν καταγράψει λεπτομερή στοιχεία για το συγκεκριμένο άτομο, τα οποία έχουν θέσει στην διάθεση των γαλλικών αρχών.

Σε ότι αφορά το συριακό διαβατήριο, είναι αρμοδιότητα των γαλλικών αρχών, που το έχουν στη διάθεσή τους, να διαπιστώσουν εάν είναι πλαστό ή όχι».

Οι Γάλλοι έχουν ζητήσει συνολικά πληροφορίες για τους οκτώ τρομοκράτες που αιματοκύλησαν το Παρίσι και άλλα άτομα, αλλά αυστηρά ενδιαφέρονται για έναν συγκεκριμένα. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί αν έχει περάσει άλλος από την Ελλάδα, εκτός από τον 25χρονο στην Λέρο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ