Μιχαηλίδου: Έρχονται τα δημιουργικά κέντρα ημέρας για τα παιδιά

Μιχαηλίδου: Έρχονται τα δημιουργικά κέντρα ημέρας για τα παιδιά

Για το νέο πρόγραμμα που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2023 και με το οποίο οι γονείς θα λαμβάνουν ένα κουπόνι που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ή στο δήμο ή σε κάποιο ιδιώτη, ώστε το παιδί να πηγαίνει σε κατασκήνωση ημέρας, να απασχολείται δημιουργικά τις καλοκαιρινές περιόδους μίλησε η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στο Mega η κ. Μιχαηλίδου εξήγησε ότι «Τα παιδιά έχουν 3 μήνες διακοπές. Οι κατασκηνώσεις από αυτούς τους μήνες καλύπτουν δύο εβδομάδες. Δε γίνεται ένας γονιός να έχει την αγωνία για το τι θα κάνει το παιδί άλλους 2,5 μήνες. Μας ενδιαφέρει τα παιδιά να κάνουν κάτι δημιουργικό».

Και συνέχισε: «Από το νέο ΕΣΠΑ φτιάξαμε ένα καινούργιο πρόγραμμα, τα δημιουργικά κέντρα ημέρας. Για τα παιδιά θα λαμβάνει η μητέρα ένα κουπόνι που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ή στο δήμο ή σε κάποιο ιδιώτη, ώστε το παιδί να πηγαίνει σε κατασκήνωση ημέρας, να απασχολείται δημιουργικά. Αυτό μπορεί να το κάνει ο δήμος, αλλά και κάποιος ιδιώτης που “τρέχει” αυτό το πρόγραμμα».

Αναφερόμενη στο θέμα της ανησυχίας των συγγενών των ηλικιωμένων που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων, η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εμφανίστηκε καθησυχαστική.

«Ευτυχώς στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων τα πρωτόκολλα τα έχουμε καταρτίσει από την πρώτη στιγμή, και είναι πολύ αυστηρά. Έχουμε ως χώρα τις λιγότερες απώλειες στην Ευρώπη σε κοινωνικές δομές. Τα πρωτόκολλα παραμένουν αρκετά σφιχτά, όπως και στα νοσοκομεία η μάσκα είναι απαραίτητη, τα επισκεπτήρια είναι κλειστά και επιτρέπεται μόνο ένα επισκεπτήριο το μήνα. Ζητάμε ακόμα λίγο αναμονή από τις οικογένειες για να κρατήσουμε ζωντανούς τους ηλικιωμένους. Στα γηροκομεία κάναμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων και εμβολιάσαμε με προτεραιότητα τις γιαγιάδες και τους παππούδες», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχω δεχτεί σχόλια για την εξωτερική μου εμφάνιση»

Μιλώντας, τέλος, για τη σεξιστική επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι «Βεβαίως και πήρα θέση για την κριτική που δέχτηκε η κ. Αχτσιόγλου. Η κ. Αχτσιόγλου είναι ένα πρόσωπο που δεν μπορεί να δέχεται κριτική για το αν πήρε ένα κιλό ή το έχασε, και πώς έβαψε τα μαλλιά της. Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι το έργο μας.

Αυτό που είναι προς συζήτηση είναι η αποτελεσματικότητά μας. Έχω βρεθεί πολλές φορές σε αντίστοιχη θέση. Συζητούν στη Βουλή τι φοράω, και αν πρέπει να το φοράω στη Βουλή. Η συζήτηση θα πρέπει να είναι για το έργο μας, και αν το κάνουμε σωστά ή όχι. Έχουμε πολύ σοβαρά ζητήματα να συζητήσουμε, το αν έχουμε χοντρά ή αδύνατα μπράτσα δεν αφορά κανέναν».