Με εκπροσώπους πετρελαϊκών εταιρειών συναντήθηκε ο Ν. Αναστασιάδης

Με εκπροσώπους πετρελαϊκών εταιρειών συναντήθηκε ο Ν. Αναστασιάδης

Συναντήσεις με εκπροσώπους των εταιρειών Delek και ENI είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της ισραηλινών συμφερόντων πετρελαϊκής εταιρείας Delek, Γιανίβ Φρίντμαν, έγινε δεκτός από τον κ. Αναστασιάδη, τον οποίο διαβεβαίωσε για τη δέσμευση της εταιρείας αναφορικά με τις γεωτρήσεις στο τεμάχιο «Αφροδίτη» της κυπριακής ΑΟΖ.

«Θέλουμε να επιταχύνουμε και να προχωρήσουμε τη διαδικασία το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε μετά την συνάντηση ο κ. Φρίντμαν και σημείωσε ότι η Delek προχωρά τα σχέδια της για το τεμάχιο «Λεβιάθαν» στην ισραηλινή ΑΟΖ, εκφράζοντας την ελπίδα για «στενή συνεργασία μεταξύ δύο χωρών για τα δύο έργα».

Στη συνέχεια, το επενδυτικό ενδιαφέρον της ιταλικής πετρελαϊκής εταιρείας ΕΝΙ για τους υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ εξέφρασε αντιπροσωπεία της.

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, ο εκτελεστικός διευθυντής της ENI, Κλαούντιο Ντεσκάλτζι «γνωστοποίησε το ενδιαφέρον για συμμετοχή στον τρίτο γύρο αδειοδότησης για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ». Ο κ. Ντεσκάλτζι ανέφερε ότι αυτό «θα γίνει ορατό σε λίγες εβδομάδες».

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και τα υφιστάμενα έργα και δραστηριότητες της εταιρείας στην κυπριακή ΑΟΖ, καταλήγει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ