Με αποχή επίσημων εκπροσώπων από το Μουντιάλ και κυρώσεις απειλεί τη Μόσχα η Βρετανία

Με αποχή επίσημων εκπροσώπων από το Μουντιάλ και κυρώσεις απειλεί τη Μόσχα η Βρετανία

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Boris Johnson, επιβεβαίωσε σήμερα την ταυτότητα των δύο προσώπων που δέχθηκαν επίθεση με άγνωστη ουσία στο Σάλσμπερι αναφέροντας ότι πρόκειται για τον Ρώσο πρώην κατάσκοπο, Sergei Skripal, και την κόρη του, την Yulia, ενώ πρόσθεσε πως η Βρετανία ενδέχεται να εξετάσει την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, αν αποδειχθούν οι υποψίες ότι η χώρα αυτή εμπλέκεται στην επίθεση.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο για «το ανησυχητικό επεισόδιο στο Σάλσμπερι όπου ένας 66χρονος άνδρας, ο Sergei Skripal και η 33χρονη κόρη του, Yulia, βρέθηκαν αναίσθητοι την Κυριακή μέσα σ'' ένα εμπορικό κέντρο», ο υπουργός δήλωσε: «Δεν διατυπώνω κατηγορίες εναντίον κανενός ... Λέω στις κυβερνήσεις σ'' όλον τον κόσμο πως καμιά απόπειρα φόνου αθώου σε βρετανικό έδαφος δεν θα μείνει ατιμώρητη».

«Αν οι υποψίες αποδειχθούν βάσιμες, τότε μπορεί να αναγκασθούμε να εξετάσουμε εκ νέου το καθεστώς των κυρώσεων που έχουμε επιβάλει, καθώς και άλλα μέτρα», πρόσθεσε ο Boris Johnson.

«Όσον αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο ... φέτος το καλοκαίρι, πιστεύω ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να εκπροσωπηθεί κανονικά στην εκδήλωση αυτή», δήλωσε στο κοινοβούλιο ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών. Ωστόσο, κυβερνητική πηγή ανέφερε νωρίτερα πως ο Johnson δεν ήθελε να υπονοήσει ότι η ίδια η ποδοσφαιρική ομάδα της Αγγλίας θα μπορούσε να αποσυρθεί από το τουρνουά που θα αρχίσει τον Ιούνιο και πως τα μέτρα που εξετάζονται και εννοούσε ο υπουργός Εξωτερικών έχουν να κάνουν με τη συμμετοχή επίσημων εκπροσώπων της Μεγάλης Βρετανίας.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ