Μαζάνης: Ποιο είναι το ασφαλέστερο εμβόλιο για τα παιδιά

Μαζάνης: Ποιο είναι το ασφαλέστερο εμβόλιο για τα παιδιά

Τα παιδιά θα εμβολιάζονται με Pfizer, ένα εμβόλιο που είναι ασφαλές για αυτές τις ηλικίες, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης. «Είναι σημαντικό να γυρίσουν τα εμβόλια του κορονοϊού στο φυσικό χώρο των παιδιών, που είναι ο παιδίατρός τους. Είναι μία στρατηγική απόφαση ώστε να μπορέσουν οι παιδίατροι να ενημερώσουν τις οικογένειες και να πείσουν να γίνει ο εμβολιασμός των παιδιών που είναι τόσο απαραίτητος», ανέφερε ο παιδίατρος.

Όπως είπε, μιλώντας στο Mega, από 12 ετών και άνω το εμβόλιο είναι σε δύο δόσεις, όπως και στους ενήλικες ενώ σημείωσε ότι το εμβόλιο της Pfizer έχει πάρει έγκριση εδώ και καιρό και μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο για ένα μήνα.

«Αυτή τη στιγμή ο εμβολιασμός των παιδιών δεν είναι υποχρεωτικός. Οι παιδίατροι, είμαστε από τις πιο ευαίσθητες ειδικότητες, οπότε είναι δύσκολο να γίνει κάτι παράνομο», πρόσθεσε ο κ. Μαζάνης, ενώ είπε ότι θα βρεθούν δικλείδες ασφαλείας.

Παράλληλα τόνισε πως «δεν πρόκειται να παρουσιάσει τίποτα το παιδί, γιατί το εμβόλιο αυτό με την συγκεκριμένη τεχνολογία είναι το καλύτερο που έχει φτιαχτεί μέχρι τώρα», απαντώντας σε ερωτήματα που αφορούν παρενέργειες που ίσως εμφανιστούν μετά από χρόνια.