Μαθήματα ανθρωπισμού από τον κ. Τσίπρα, που μας διέσυρε παντού δεν δεχόμαστε
Θεοδωρικάκος κατά Αλ. Τσίπρα

Μαθήματα ανθρωπισμού από τον κ. Τσίπρα, που μας διέσυρε παντού δεν δεχόμαστε

Απάντηση στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο οποίος άσκησε αρνητική κριτική στην κυβέρνηση για το περιστατικό με τους μετανάστες στον Έβρο, έδωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «Μαθήματα ανθρωπισμού από τον τέως πρωθυπουργό, που διέσυρε την πατρίδα μας σε ολόκληρο τον πλανήτη με την Μόρια και την Ειδομένη δεν δεχόμαστε», επισήμανε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Ούτε λέξη από τον κ. Τσίπρα για την τουρκική πλευρά που εργαλειοποιεί τους μετανάστες. Λέει ψέματα και συκοφαντεί για μικροκομματικούς λόγους», σημείωσε ακόμα και πρόσθεσε πως «μαθήματα εθνικής κυριαρχίας από τον τέως πρωθυπουργό, που δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα δεν δεχόμαστε».

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη «μέσα στην μικροκομματική τύφλωση του χώρου του ο κ. Τσίπρας δεν βρίσκει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τους σύγχρονους δουλεμπόρους και την τουρκική πλευρά που εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους. Αντίθετα, υιοθετεί άκριτα κατηγορίες και καταγγελίες που συκοφαντούν την Ελλάδα, τους Έλληνες αστυνομικούς, που έχουν σώσει χιλιάδες ζωές».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η αλήθεια είναι ότι οι συντεταγμένες που δόθηκαν από τρίτους σε νησίδα στον Έβρο είναι έξω από την ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με επίσημη γνωμάτευση της Γεωγραφικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Στρατού και για αυτό δεν μπορούσε να επιχειρήσει εκεί η Ελληνική Αστυνομία.

Όταν οι παράτυποι μετανάστες βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος διασώθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία και πλέον ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες από τους Νόμους μας και το διεθνές δίκαιο διαδικασίες. «Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα, όσο και αν ο κ. Τσίπρας αρνείται να την αναγνωρίσει», υπογραμμίζει και συμπληρώνει: «Αν ο κύριος Τσίπρας θέλει να ανοίξουμε τα σύνορα της Ελλάδας και να μπαίνει ελεύθερα χωρίς έλεγχο οποιοσδήποτε όπως επί των ημερών του ας το πει ευθέως. Τον παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού».