M. Renzi: Δεν πρόκειται να μείνει κανένας μόνος του και αβοήθητος

M. Renzi: Δεν πρόκειται να μείνει κανένας μόνος του και αβοήθητος

"Δεν πρόκειται να μείνει κανένας μόνος του και αβοήθητος", δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Matteo Renzi σε τηλεοπτικό μήνυμά του, με το οποίο εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων και τους άστεγους που προκάλεσε ο σεισμός που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα την κεντρική Ιταλία.

"Σε στιγμές μεγάλης δυσκολίας η Ιταλία δείχνει το καλύτερό της πρόσωπό", πρόσθεσε ο Renzi, ο οποίος ευχαρίστησε για τη γενναιόδωρη συμβολή της την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, αλλά και το σύνολο των εθελοντών.

"Πρέπει να προετοιμαστούμε για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης των επόμενων ημερών, αλλά τώρα η απόλυτη προτεραιότητα είναι να σωθούν ζωές σκάβοντας στα συντρίμμια", δήλωσε ακόμη ο ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αργά σήμερα το απόγευμα θα επισκεφθεί τις περιοχές που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο.

Παράλληλα, ο ιταλός πρωθυπουργός ματαίωσε το ταξίδι που επρόκειτο να κάνει αύριο στο Παρίσι για να συμμετάσχει σε σύνοδο των ευρωπαίων σοσιαλιστών.

Ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έστειλε μήνυμα στον ιταλό πρωθυπουργό εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του και προσφέροντας τη βοήθεια της Ρωσίας στην αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: - J.C. Juncker: H EE είναι έτοιμη να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί