Λουκάς Παπαδήμος: «Πώς έσκασε η βόμβα στα χέρια μου»

Λουκάς Παπαδήμος: «Πώς έσκασε η βόμβα στα χέρια μου»

«Ακουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Η καμπίνα του αυτοκινήτου γέμισε καπνούς και αέρια και ένιωσα έντονα από την πίεσή τους...». 

Έτσι περιέγραψε ο Λουκάς Παπαδήμος στου αστυνομικούς τη στιγμή αμέσως μετά την έκρηξη του τρομοφακέλου στα χέρια του στις 25 Μαΐου, σύμφωνα με απόσπασμα της κατάθεσής του στους αστυνομικούς που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής.

Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι από το σχήμα του φακέλου νόμισε ότι περιείχε ένα βιβλίο. 

«Ο φάκελος που μου είχε παραδοθεί λόγω του σχήματος και του όγκου του μου έδωσε την εντύπωση ότι περιείχε ένα βιβλίο το οποίο βρισκόταν από τη μία πλευρά του και η άλλη κενή. Ακολούθως άνοιξα τον φάκελο από την πλευρά που ήταν κενός σκίζοντάς τον με τα χέρια μου από άκρη σε άκρη. Κατόπιν της διάνοιξης του φακέλου τον έφερα κοντά στα μάτια μου προκειμένου να ελέγξω το περιεχόμενο αυτού» ανέφερε ο κ. Παπαδήμος, και συμπλήρωσε: Τότε διεπίστωσα ότι δεν περιείχε βιβλίο αλλά ένα κουτί που έμοιαζε με μεγάλη κασετίνα δισκετών CD. To κουτί εξωτερικά έφερε πλαστικό περιτύλιγμα το οποίο ήταν ερμητικά κλεισμένο πιθανόν με τη χρήση μηχανής. Στη συνέχεια το απομάκρυνα από τα μάτια και το στήθος μου, το έθεσα πάνω στα πόδια μου και επιχείρησα να διαρρήξω το πλαστικό περιτύλιγμα που σας προανέφερα». 

Ηταν εκείνη την ώρα, που σημειώθηκε η έκρηξη. «...Ακουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Η καμπίνα του αυτοκινήτου γέμισε καπνούς και αέρια και ένιωσα έντονα την πίεσή τους, καθ' όσον το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινα τραντάχτηκε. Αισθάνθηκα οξύ πόνο και κάψιμο και αμέσως διαπίστωσα τα αίματα και τα τραύματα που είχα στο πρόσωπο» περιέγραψε ο κ. Παπαδήμος. 

Η εφημερίδα παρουσιάζει και στοιχεία από το δικαστικό φάκελο της -αναφερόμενης από την ΕΛ.ΑΣ. «δράσης» του αναρχικού Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου. 

Ο 29χρονος φέρεται να έχει αποστείλει τόσο το τρομοδέμα που έσκασε στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου αλλά και αυτά που έφτασαν στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι αλλά και σε άλλους Ευρωπαίους πολιτικούς και υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. 

 Ορισμένα εξ' αυτών των δεμάτων εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, πριν φτάσουν βγουν από τη χώρα.