Λιβύη: Ένοπλοι απήγαγαν Τυνήσιους

Λιβύη: Ένοπλοι απήγαγαν Τυνήσιους

Μια ομάδα ενόπλων απήγαγε δεκάδες Τυνήσιους στη δυτική Λιβύη, απαιτώντας ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση τους, να αφεθεί ελεύθερος ένας Λίβυος που κρατείται στην Τυνησία, ανέφεραν σήμερα οι αρχές και μέλη των οικογενειών των απηχθέντων.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τυνησίας επιβεβαίωσε την απαγωγή και υπογράμμισε πως βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αρχές της Λιβύης για την απελευθέρωση των υπηκόων της στην γειτονική χώρα. Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για τον Λίβυο κρατούμενο.

«Μια ομάδα ενόπλων κρατά από την Κυριακή τον πατέρα μου…Ζητούν την απελευθέρωση ενός Λίβυου που κρατείται στην Τυνησία», ανέφερε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό η Γιόσρα Μπουμπάκερ, κόρη ενός από τους απηχθέντες.

Ο Μουσταφά Αμπντ Ελ Κεμπίρ, ένας Τυνήσιος ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων με επαφές στην Λιβύη, ανέφερε πως περίπου 50 Τυνήσιοι έχουν απηχθεί στην Ουασχαφάνα, μια περιοχή πρόσφατων μαχών μεταξύ αντιμαχόμενων ενόπλων ομάδων, στα δυτικά της Τρίπολης.

Νωρίτερα φέτος, μια ένοπλη ομάδα πραγμαποίησε έφοδο στο προξενείο της Τυνησίας στην Τρίπολη και απήγαγε 10 μέλη του προσωπικού, πριν τα απελευθερώσει. Η κυβέρνηση της Τυνησίας έκλεισε το προξενείο της μετά το περιστατικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ