Liberal Μarkets: Δραστικές λύσεις για τις τράπεζες

Liberal Μarkets: Δραστικές λύσεις για τις τράπεζες

Με κεντρικό θέμα «Δραστικές λύσεις για τις τράπεζες - ΕΚΤ και SSM στρώνουν το έδαφος για αυξήσεις κεφαλαίου και Bad Bank» κυκλοφορεί αυτό το Σαββατοκύριακο η επενδυτική και οικονομική εφημερίδα Liberal markets μαζί με τον Φιλελεύθερο.

Ο φόβος μιας νέας τραπεζικής κρίσης απρόβλεπτων διαστάσεων στην Ευρώπη, λόγω των πιστωτικών ζημιών από την πανδημία, οι οποίες εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν το 1 τρισ. ευρώ, επιταχύνει τις ενέργειες αντιμετώπισης του προβλήματος των κόκκινων δανείων, που μπορεί να εξελιχθεί σε βόμβα για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Πότε θα «ξεκλειδώσει» η λύση της bad bank και ποιους θα αφορά. Οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι για την Ελλάδα, όπου οι προβλέψεις για τις πιστωτικές ζημιές κυμαίνονται μεταξύ 7 και 25 δισ. ευρώ - ανάλογα µε τα σενάρια.

Διαβάστε ακόμη:

- O γίγαντας της ελληνικής βιομηχανίας ξυπνάει: Απολιγνιτοποίηση και φυγή προς τα εμπρός για τη ΔΕΗ

Η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας αλλάζει σελίδα και αποκαλύπτει τις κρυμμένες αξίες του ισολογισμού της. Η μετοχή της, από τα αζήτητα, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των επενδυτών και οι προοπτικές διαγράφονται ευοίωνες. Ανάλυση από τον Μάνο Χατζηδάκη.

- 16 mega projects για τη μετά λιγνίτη εποχή

Επενδύσεις 44 δισ. ευρώ κινητοποιεί το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια. Το μεγάλο στοίχημα της απολιγνιτοποίησης, οι ενδιαφερόμενοι όμιλοι και η πρόκλησης της απορρόφησης των κονδυλίων.

- Σκάνδαλο Folli Follie: Ο δρόμος του μεταξιού κατέληξε στη φυλακή

Κανείς -ακόμη και οι πλέον «πονηρεμένοι»- δεν μπορούσαν να συλλάβουν το καλοκαίρι του 2018 το μέγεθος της απάτης, όπως και τα «όπλα» που χρησιμοποίησε η πλευρά της οικογένειας Κουτσολιούτσου για να τη συγκαλύψει και να προστατευθεί.

- Πλησιάζει η... Ε-Day για το Ελληνικό

Η κρίσιμη απόφαση του ΣτΕ για το καζίνο, στις 18 Σεπτεμβρίου, οδηγεί τα επόμενα βήματα της μεγάλης επένδυσης. Σε «θέσεις μάχης» η Lamda Development και οι επιχειρηματικές ομάδες που θα εμπλακούν στο εμβληματικό project.

- Wall Street και Κίνα έρχονται πιο κοντά

Ο ασιατικός γίγαντας καλωσορίζει το ξένο κεφάλαιο, τη στιγμή που οι ΗΠΑ προσπαθούν να κόψουν τους εμπορικούς δεσμούς. Παράλληλο σύστημα διεθνών πληρωμών ως εναλλακτικό του SWIFT σχεδιάζει η Κίνα. Γιατί η Wall Street «ποντάρει»… ανατολικά.

- Κεραμίδια ιδιόκτητα και ενοικιαζόμενα

Όλοι έβλεπαν στη λύση του στεγαστικού δανείου το όνειρο του κεραμιδιού να έρχεται όλο και πιο κοντά. Τελικά το κεραμίδι τούς έπεσε στο κεφάλι, όχι όμως των δανειοληπτών, αλλά των μετόχων των τραπεζών, αφού οι αξίες τους εξαφανίστηκαν παραπάνω από μια φορά. Γράφει ο Κωνσταντίνος Ζανετόπουλος.

- Μποτιλιάρισμα εσωστρέφειας στη Λεωφόρο Αθηνών

Οι λόγοι που κρατούν εγκλωβισμένο το ελληνικό Χρηματιστήριο παρά το διεθνές πάρτι.

- Amazonification, Uberification, Airbnbfication, ένας νέος ψηφιακός κόσμος

Τα Amazonification, Uberification και Airbnbfication, που έχουν πάρει το όνομά τους από τους αντίστοιχους ψηφιακούς επιχειρηματικούς κολοσσούς, μας δείχνουν προς τα πού κινείται η ζωή σε όλες τις χώρες του πλανήτη, σε διαφορετικούς βέβαια χρόνους και με διαφορετικούς ρυθμούς. Γράφει ο Κωνσταντίνος Χαροκόπος.

- Σύγκρουση τιτάνων για το ιερό δισκοπότηρο της ηλεκτροκίνησης

Ο κλάδος της ηλεκτροκίνησης έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης, όμως μόλις τώρα έχει αρχίσει να σχηματίζεται και να οριοθετείται. Οι πρώτες εταιρείες που αρχίζουν να «σβήνουν» τον μύθο της κυριαρχίας της Tesla σε μια αγορά εξαιρετικά μεγάλης ζήτησης. Ανάλυση από την Μαίρη Βενέτη.

- Γιατί ο Μπάφετ μιλάει για νέα φούσκα;

Με τις πρώτες δύο εβδομάδες του Σεπτεμβρίου να έχουν τρέξει με αρνητικό πρόσημο και με τις συνεχιζόμενες καθοδικές συνεδριάσεις για τις μεγάλες αγορές μετοχών στις ΗΠΑ, έχουν αρχίσει και μαζεύονται σύννεφα πάνω από την αγορά με τον φόβο μιας επικείμενης σοβαρής πτώσης. Γράφει ο Κωνσταντίνος Καρδιασμένος

- Illumina-Grail: Η μεγάλη στιγμή για τη βιοτεχνολογία

Η έρευνα για τη συσχέτιση του γονιδιώματος με τις επιπλοκές της Covid-19 και τη διάρκεια της ανοσίας φέρνει τις εταιρείες των data του γονιδιώματος, όπως η Illumina, στην πρώτη γραμμή. Πώς θα μπορούν σύντομα να συμμετέχουν και μικροί επενδυτές σε ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της ιατρικής, αυτό της πρόωρης διάγνωσης του καρκίνου, βάζοντας πόδι σε μια εκκολαπτόμενη αγορά με μέγεθος από 20 έως και 100 δισ. δολάρια.

- Επιτέλους Volatility στο Χρηματιστήριο

Ο Ηλίας Ζαχαράκης καταγράφει στο Trade News την τεχνική εικόνα της ελληνικής και των διεθνών αγορών και επιλεγμένων μετοχών.

- Οι «αντικαταστάτες» - Μια ματιά στα νέα μέλη του S&P 500

Την προηγούμενη Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου, μεγάλο μέρος της χρηματιστηριακής αγοράς απογοητεύτηκε όταν έμαθε πως η μετοχή της TESLA δεν θα συμπεριληφθεί στον χρηματιστηριακό δείκτη S&P 500. Ο Σπύρος Αλεξόπουλος βάζει στο μικροσκόπιο τις τρεις εταιρείες που μπήκαν στον δείκτη και αντικατέστησαν ισάριθμες που αποχώρησαν. Την Catalent, την Etsy και την Teradyne.

- Βitcoin: Η τιμή πέφτει, οι επενδυτές πληθαίνουν

Ο Νίκος Κωστόπουλος καταγράφει τις εξελίξεις στο ισχυρότερο κρυπτονόμισμα και εξηγεί γιατί η υποχώρηση στα επίπεδα των 10.000 δολαρίων ενθαρρύνει όλο και περισσότερους νέους επενδυτές να αγοράσουν Bitcoins προσδοκώντας υψηλότερες τιμές.

- Τα μέτωπα του Σεπτεμβρίου για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

O μήνας που διανύουμε αναδεικνύεται πλέον σε «μήνα ιδιοκτητών ακινήτων» αφού τα εκκαθαριστικά που πρέπει να πληρωθούν είναι πάνω από επτά εκατομμύρια και οι δηλώσεις που πρέπει να γίνουν είναι εκατοντάδες χιλιάδες.

- Real Estate: Οι τιμές των ακινήτων τραβούν την ανηφόρα σε Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ

Φορολογικά κίνητρα και ποιοτικές κατασκευές αυξάνουν τη ζήτηση.

- Φοιτητική στέγη: Ο Covid-19 «φρενάρει» τα ενοίκια

Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης των τιμών μετά τη κατάρρευση των βραχυχρόνιων μισθώσεων λόγω της πανδημίας.