Λεπέν: Εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Λεπέν: Εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία έκανε λόγο η ακροδεξιά υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν η οποία  απέρριψε την κριτική του αντιπάλου της, Εμανουέλ Μακρόν για αυταρχικότητα και εξτρεμισμό. 

«Από την στιγμή που άμαχοι δολοφονήθηκαν, αυτά είναι σαφώς εγκλήματα πολέμου και ζήτησα έρευνα από τα Ηνωμένα Έθνη για την Μπούκα και τη Μαριούπολη. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι γι' αυτά πρέπει να αποβληθούν από την κοινωνία των εθνών», δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα Πέμπτη η Λεπέν σε συνέντευξη της στον τηλεοπτικό σταθμό France 2. 

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «η Δύση θα είχε πολλά να χάσει σε βάθος χρόνου αν η Ρωσία συνεργαζόταν με την Κίνα.»

«Αυτή είναι η ανησυχία μου. Η λογική επιτάσσει να προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε αυτή τη συνεργασία της Ρωσίας με την Κίνα»

Σε ό,τι αφορά την κριτική που της ασκεί ο πολιτικός της αντίπαλος, που την κατηγορεί ότι διατηρεί τις «αυταρχικές» και εξτρεμιστικές της απόψεις, παρά το γεγονός ότι είχε μια πιο ήπια εικόνα στην τρέχουσα εκστρατεία, σχολίασε: 

«Αυτή (η κριτική) με κάνει να χαμογελάω γιατί δεν είχαμε ποτέ πρόεδρο που να έδειξε περισσότερα σημάδια εξτρεμισμού από τον Εμανουέλ Μακρόν», αναφερόμενη στην αστυνομική δράση κατά των πολιτικών διαδηλώσεων, όπως το κίνημα των κίτρινων γιλέκων.