Λεφτά υπάρχουν! Αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους

Λεφτά υπάρχουν! Αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους

Λεφτά θα μοιράσει σαν γιορτινό μποναμά σε 314.000 Δημοσίους Υπαλλήλους το κράτος, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερναρδάκη στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

Ειδικότερα ανέφερε ότι περίπου 314.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι θα πάρουν αυξημένους μισθούς από 30 έως 50 ευρώ το μήνα από την 1η Ιανουαρίου του 2016, με βάση το νέο μισθολόγιο και Βαθμολόγιο στο Δημόσιο, το νομοσχέδιο για το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

«Σύμφωνα μες το σενάριο που έχει επεξεργαστεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν θα έχουμε μειώσεις μισθών ενώ για ένα μικρό ποσοστό θα υπάρξουν μικρές αυξήσεις 30, 40, 50 ευρώ. Οι αυξήσεις στο Δημόσιο θα γίνουν γιατί θα «ξεπαγώσουν» οι τριετίες.

Το νέο μισθολόγιο και βαθμολόγιο στο Δημόσιο δεν κρύβει μειώσεις στους κατώτατους μισθούς, αλλά θα υπάρξει σταδιακή απομείωση της μεγάλης ποσοτικής διαφοράς που είχε ένα κομμάτι του Δημοσίου τομέα μέχρι το2021»σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό.

Επίσης ανέφερε ότι τα 20 ειδικά μισθολόγια θα γίνου 7-8 με μια μεγάλη ενοποίηση και σημείωσε ότι:

''''Το Δημόσιο έχει χάσει τα τελευταία πέντε χρόνια 350.000 ανθρώπους δυστυχώς οι οποίοι έχουν αποχωρήσει. Οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες σε τραγικό βαθμό. Έχουν γίνει περικοπές μισθών και έχουν γίνει αρκετές εξοικονομήσεις σε δαπάνες και λειτουργικά έξοδα. Δεν υπάρχει κάτι που δεν γίνεται. Όταν έχει μειωθεί το 30% των υπαλλήλων και 30% των μισθών σε όσους έχουν απομείνει μιλάμε για δραματική μείωση. Αυτό που πρέπει να συνηθίσουμε είναι ότι μειώνουμε και εξοικονομούμε αλλά όλη αυτή η εξοικονόμηση πρέπει να πηγαίνει κάπου παραγωγικά. Πρέπει να μπούμε σε μία λογική αναδιανομής οπωσδήποτε» σημείωσε ανοίγοντας ένα παράθυρο ακόμη και για προσλήψεις".