Κρησφύγετα σε Σεπόλια και Παγκράτι διατηρούσε ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι

Κρησφύγετα σε Σεπόλια και Παγκράτι διατηρούσε ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι

Δύο κρησφύγετα στην Αθήνα διατηρούσε ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ. Σύμφωνα με την "Καθημερινή", αυτό επιβεβαιώθηκε από την έρευνα της γαλλικής αστυνομίας με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) της ΕΛ.ΑΣ.

Γενετικό αποτύπωμα του Αμπαούντ που εστάλη στις ελληνικές διωκτικές αρχές, μετά την «εξουδετέρωσή» του σε προάστιο του Παρισιού, ταυτοποιήθηκε με «ορφανό» ίχνος DNA που υπήρχε καταχωρισμένο στη βάση δεδομένων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το συγκεκριμένο «ορφανό» γενετικό αποτύπωμα είχε συλλεγεί από τα δύο διαμερίσματα που ερεύνησε τον περασμένο Ιανουάριο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε Παγκράτι και Σεπόλια, στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης Ελλάδας-Βελγίου για την εξάρθρωση πυρήνα τζιχαντιστών που προετοίμαζε επιθέσεις κατά αστυνομικών στόχων στο Βέλγιο.

Η ταυτοποίηση των δειγμάτων DNA επιβεβαιώνει πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες στις αρχές του έτους ο Αμπαούντ συντόνιζε από την Αθήνα σχέδιο αιματηρών επιθέσεων στο Βέλγιο ή και στη Γαλλία.

Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", τα ευρήματα της έρευνας έχουν ήδη ενημερωθεί, μέσω μόνιμων διαύλων επικοινωνίας, οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές της Γαλλίας και του Βελγίου που διεξάγουν έρευνες για το δίκτυο ισλαμιστών τρομοκρατών που αιματοκύλισε το Παρίσι το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου. Το πρώτο από τα δύο κρησφύγετα βρισκόταν σε ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού Αστερόπης 9 στο Παγκράτι και είχε ερευνηθεί από κλιμάκιο αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής τη 17η Ιανουαρίου. Είχαν προσαχθεί δύο αλλοδαποί, εκ των οποίων ο ένας εκδόθηκε στο Βέλγιο. Στην κατοχή του είχε βρεθεί ένα κινητό τηλέφωνο που «αντάλλασσε» κλήσεις με πυρήνα ισλαμιστών τρομοκρατών στο Βέλγιο.

Κατά τη διαδικασία «εξερεύνησης» του διαμερίσματος, κλιμάκια αστυνομικών της σήμανσης συγκέντρωσαν δακτυλικά και γενετικά αποτυπώματα που καταχώρισαν στην εθνική βάση δεδομένων. Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και μετά τον εντοπισμό ενός δεύτερου κρησφύγετου, τη 19η Ιανουαρίου, στα Σεπόλια. Οι ένοικοι του διαμερίσματος είχαν προλάβει να διαφύγουν αφήνοντας πίσω τους αποτυπώματα αλλά και πλαστές, γαλλικές άδειες οδήγησης.