Κοζάνη: Νέα έρευνα για πιθανόν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Κοζάνη: Νέα έρευνα για πιθανόν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Νέα υπόθεση με πιθανόν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε νοσηλευτές και γιατρούς εξετάζεται στην Κοζάνη, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο διοικητής του νοσοκομείου της πόλης Στέργιος Γκανάτσος. Σύμφωνα με πληροφορίες το ένα περιστατικό αφορά μια νοσηλεύτρια, της οποίας το πιστοποιητικό έχει εκδοθεί από τον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ τα άλλα δύο, ενός γιατρού και μιας νοσηλεύτριας δόθηκαν από Κέντρο Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Την ίδια στιγμή με ταχύτατες διαδικασίες ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ της 5ης ΥΠΕ για τους εικονικούς εμβολιασμούς στο Κ.Υ Παλαμά. Το πόρισμα, αναφέρει ότι 33 άτομα έλαβαν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Επίσης σύμφωνα με την ΕΡΤ 10 πιστοποιητικά νόσησης κατατέθηκαν από το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας τον τελευταίο μήνα, όλα μέσα από τις διαδικασίες του Νοσοκομείου, όπως αναφέρει ο διοικητής του, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης. Ο διοικητής του νοσοκομείου θα προχωρήσει στην διαδικασία επιβεβαίωσης τους, προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση.

Από το ίδιο ρεπορτάζ προκύπτει πως υπάρχει ισχυρό αντιεμβολιαστικό κίνημα στη Δράμα και σύμφωνα με την γενική γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου, υπάρχουν άνθρωποι  που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν οι οποίοι από τα πλαστά πιστοποιητικά περνούν τώρα στην προσπάθεια να κολλήσουν τον ιό για να νοσήσουν.