Κορονοϊός: Σήμα κινδύνου για τα κρούσματα σε Αττική, Κρήτη και Κυκλάδες

Κορονοϊός: Σήμα κινδύνου για τα κρούσματα σε Αττική, Κρήτη και Κυκλάδες

Σήμα κινδύνου στέλνουν οι επιδημιολόγοι για την αύξηση των κρουσμάτων σε όλη την επικράτεια και κυρίως, για τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού, όπως καταγράφεται σε Αττική, Κρήτη, Κυκλάδες και Θεσσαλονίκη. Στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας η σκιά της μετάλλαξης Δέλτα απλώνεται ολοένα περισσότερο.

Το πρόβλημα στην Αττική εντοπίζεται κυρίως στον νότιο τομέα και στην παραλιακή ακτογραμμή. Εκεί όπου συγκεντρώνονται οι περισσότεροι Αθηναίοι για να διασκεδάσουν. 
 

Κρήτη και Κυκλάδες


Συναγερμός έχει σημάνει και για την Κρήτη, κυρίως το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, καθώς και για πολλά νησιά των Κυκλάδων. Ιδιαίτερα στη Μύκονο, όπου παρατηρούνται πλήθος παραβιάσεις των υγειονομικών μέτρων και των κανόνων ασφαλείας, διαπιστώνεται έξαρση νέων διαγνώσεων.

Αντίστοιχο πρόβλημα παρατηρείται επίσης στην Πάρο, την αποκαλούμενη και «φθηνότερη Μύκονο» για τη νεολαία, αλλά και στη Σαντορίνη και στην Ίο. Η τελευταία βρέθηκε στο προσκήνιο με αφορμή την άφιξη πλοίου στη Ραφήνα την περασμένη εβδομάδα, με το οποίο ταξίδευαν νεαροί, οι οποίοι σε έλεγχο του ΕΟΔΥ κατά την άφιξή τους, βρέθηκαν θετικοί.
 

Αύξηση κρουσμάτων κατά 250% στη Θεσσαλονίκη


Αυξητική τάση παρουσιάζεται ακόμη και σε Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και Μακεδονία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενημέρωσε προχθές  Δευτέρα, το δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 250% μέσα σε μία εβδομάδα.

Τα δεδομένα θα αξιολογηθούν συνολικά, ανά την επικράτεια, ώστε να αποφασιστεί αν και ποια νέα μέτρα θα χρειαστεί να ληφθούν.

Οι ειδικοί πάντως, ήδη προειδοποιούν για το ότι η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει και κρούουν καμπανάκι κινδύνου για το φθινόπωρο. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, στα τέλη Αυγούστου η διασπορά θα «δίνει» χιλιάδες κρούσματα πριν καν μπει ο Σεπτέμβριος και ο πιο δύσκολος χειμώνας.