Κόρινθος: Στον εισαγγελέα ο 35χρονος για τη δολοφονία του 52χρονου Ρομά

Κόρινθος: Στον εισαγγελέα ο 35χρονος για τη δολοφονία του 52χρονου Ρομά

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μετήχθη το μεσημέρι ενώπιον του εισαγγελέα στην Κόρινθο, ο 35χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο Ρομά, ο οποίος επιχείρησε να κλέψει κότες από το κτήμα του 35χρονου.

Την υπεράσπιση του 35χρονου ανέλαβε ο ποινικολόγος Αλέξης Κουγιας, ο οποίος αναφερόμενος στην υπόθεση του 35χρονου τόνισε ότι πρόκειται για έναν ήρεμο άνθρωπο, με λευκό ποινικό μητρώο, ο οποίος δεν είχε απασχολήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν τις Αρχές. Σημείωσε μάλιστα ότι η πράξη του αυτή δείχνει το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης αστυνόμευσης στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Ένταση και συμπλοκές 

Ένταση και συμπλοκές μεταξύ Ρομά και αστυνομικών σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από το δικαστικό μέγαρο Κορίνθου.

Συγκεκριμένα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου, όμως οι Ρομά κατάφεραν κι έφτασαν μέχρι την είσοδο και επιτέθηκαν του 35χρονου που πυροβόλησε και σκότωσε τον Ρομά.

Ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε την επίθεση των Ρομά, οι οποίοι μετά τράπηκαν σε φυγή, ενώ ακόμα επικρατεί ένταση. Στο σημείο σπεύδουν ολοένα και περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ατμόσφαιρα παραμένει ηλεκτρισμένη.

Το χρονικό του εγκλήματος

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, το βράδυ της Κυριακής Ρομά επιχείρησαν να κλέψουν κοτόπουλα από την οικία 35χρονου άνδρα. Ο 35χρονος ιδιοκτήτης, όμως, τους αντιλήφθηκε και πυροβόλησε εναντίον τους, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας εξ αυτών.

Ομάδα Ρομά κατήγγειλε το περιστατικό στην τοπική αστυνομία, με τις έρευνες να διαρκούν όλο το βράδυ για τον εντοπισμό του 48χρονου θύματος.

Το πρωί της Κυριακής, όμως, κλιμάκιο της Ασφάλειας που έφτασε στο σημείο εντόπισε κηλίδες αίματος στο όχημα και στο κατώφλι του σπιτιού του 35χρονου.

Μετά από ανάκριση και έρευνες στην περιοχή οι αστυνομικοί εντόπισαν τελικά τη σορό του Ρομά σε ένα λατομείο όπου την είχε πετάξει ο 35χρονος.