Καθολική αποδοχή Τσιόδρα, Χαρδαλιά - Προβάδισμα 23% της ΝΔ
Δημοσκόπηση Marc

Καθολική αποδοχή Τσιόδρα, Χαρδαλιά - Προβάδισμα 23% της ΝΔ

Άνοιγμα της διαφοράς υπέρ της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στο 23% και ποσοστά καθολικής σχεδόν αποδοχής για τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον Νίκο Χαρδαλιά και τα μέτρα της κυβέρνησης, δείχνει δημοσκόπηση της Marc για την τηλεόραση του Alpha.

Ειδικότερα, στην έρευνα της Marc ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, αρμόδιος για θέματα κορονοϊού, Σωτήρης Τσιόδρας, συγκεντρώνει πρωτοφανή ποσοστά δημοτικότητας με την αποδοχή του να ανέρχεται στο 94,6% (θετικές και μάλλον θετικές γνώμες), ενώ το εξίσου εξαιρετικά υψηλό ποσοστο 84,3% απαντά επίσης θετικά για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Καθολική σχεδόν αποτυπώνεται και η αποδοχή των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί, με το 91,6% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι την περίοδο του Πάσχα θα μείνει σπίτι και το 6% στο σπίτι με στενούς συγγενείς. Την ίδια ώρα το 90,2% των ερωτώμενων απάντησε ότι δεν θα εκκλησιαστεί τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Παράλληλα, το 80,4% των συμμετέχοντων θεωρεί τα μέτρα που λήφθηκαν κατάλληλα, έναντι του μόλις 8,7% που τα βρίσκει υπερβολικά. Αναφορικά, δε, με τα μέτρα που πρότεινε η ΣΥΡΙΖΑ το 43,8% τα θεωρεί μη ρεαλιστικά, ενώ το 26,9% δηλώνει ότι δεν τα έχει ακούσει.

Σε αυτό το πλαίσιο, ως καταλληλότερο πρωθυπουργό το 63,1% κρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει μόλις το 17,8% των θετικών απαντήσεων, ενώ το 19,1% απαντά «κανένας από τους δύο».

Στην ερώτηση για το τι θα συνέβαινε εάν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, το 51% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, ενώ το 25% περίπου τα ίδια.

Τέλος, ισχυρό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο ανέρχεται στο 23,3%.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει το 43,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,3%, το ΚΙΝΑΛ 5,4%, το ΚΚΕ 4,8%, η Ελληνική Λύση 3,1% και το ΜέΡΑ 25 βρίσκεται στο 2%.