Καστανίδης: Στόχος μου μια νέα διακήρυξη αρχών

Καστανίδης: Στόχος μου μια νέα διακήρυξη αρχών

Επίθεση στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα πετρελαιοειδή και την αντιμετώπιση της πανδημίας, έκανε από το Ηράκλειο ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής Χάρης Καστανίδης, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κρήτη. Ο κ. Καστανίδης σε συνέντευξη τύπου, ανέφερε ότι ενώ πριν λίγες εβδομάδες με οδηγία της η Ε.Ε είχε εισηγηθεί -μεταξύ άλλων- προς τα κράτη-μέλη τη μείωση των ειδικών φόρων, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδρανεί, την ώρα που επιχειρήσεις και νοικοκυριά στη χώρα μας βάλλονται από την ακρίβεια», συμπληρώνοντας, ότι αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα, η άμεση μείωσή του το επόμενο διάστημα, «όπως έχουν ήδη κάνει άλλες χώρες».

Ο κ. Καστανίδης για την πανδημία και τους χειρισμούς της κυβέρνησης, είπε ότι μπορεί να αντιληφθεί τα λάθη «αλλά όχι τη σχιζοφρένεια» εξηγώντας «πώς είναι δυνατόν ένας ανεμβολίαστος πολίτης να μη μπορεί να πίνει χωρίς ράπιντ τεστ, ένα καφέ σε εξωτερικό χώρο καταστήματος εστίασης, ενώ μπορεί χωρίς ράπιντ να μπει σε λεωφορείο, σε εκκλησία ή σε σούπερ μάρκετ»; Ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στα Δυτικά Βαλκάνια, από την οποία όπως τόνισε «είναι πιθανό να προκύψει αστάθεια που θα επηρεάσει ζωτικά συμφέροντα και της χώρας μας» καλώντας τον πρωθυπουργό να συγκαλέσει το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφαλείας.

Ο κ. Καστανίδης κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά και μαζικά στις εσωκομματικές εκλογές, «για μια νέα αρχή για τη δημοκρατική παράταξη» διευκρινίζοντας ότι στόχος του είναι από τις εκλογές, έως τον Μάρτιο, να υπάρξει μια νέα διακήρυξη αρχών «ανάλογης με την ιστορικής σημασίας διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου».

Αμέσως μετά τη συνέντευξη τύπου ο κ. Καστανίδης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, ενώ θα επισκεφθεί και το Αρκαλοχώρι όπου θα ενημερωθεί για το πλαίσιο δράσεων και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των σεισμόπληκτων κατοίκων της περιοχής. Στις επτά το απόγευμα ο κ. Καστανίδης θα πραγματοποιήσει πολιτική συγκέντρωση και ομιλία.