Καιρός: Μίνι καλοκαίρι - Ζέστη μέχρι την Κυριακή

Καιρός: Μίνι καλοκαίρι - Ζέστη μέχρι την Κυριακή

Η άνοδος της θερμοκρασίας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα αναμένεται να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων.

Η αλλαγή του καιρού και η άνοδος της θερμοκρασίας οφείλεται σε θερμή αέρια μάζα που έρχεται από την Αφρική. Όμως, από την Κυριακή θα αρχίσει να αλλάζει ο καιρός και στα μέσα της επόμενης εβδομάδας το σκηνικό θα γίνει απότομα χειμερινό, έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό αρκετές βροχές και κρύο στη Βόρεια Ελλάδα.

Στους 32 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία σήμερα

 

Για σήμερα Τρίτη, στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 28 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 32, στην Ήπειρο από 10 έως 30 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 10 έως 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 31 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 26 ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ.