Κάηκαν 70 στρέμματα δάσους από την πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία

Κάηκαν 70 στρέμματα δάσους από την πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, η οποία κατέκαψε δασική έκταση μεταξύ των χωριών Βασιλάκι και Ξηρόκαμπος. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο έγιναν στάχτη πάνω από 70 στρέμματα δάσους.

Ειδικότερα, στο πύρινο μέτωπο επιχείρησαν 112 πυροσβέστες με 33 οχήματα και πέντε πεζοπόρα τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις νερού πέντε αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν πέντε υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης και δύο μηχανήματα έργου.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά που εξελίσσεται στην περιοχή Λούβρο, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία και κινητοποιήθηκαν για να επιχειρήσουν 112 #πυροσβέστες, 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρου, 3 Α/Φ, 2 PZL, 5 Ε/Π, 7 υδροφόρες ΟΤΑ και 2 μηχανήματα έργου.

Η πυρκαγιά μέχρι στιγμής έχει κάψει δασική έκταση μεταξύ των χωριών Βασιλάκι και Ξηρόκαμπος.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος,«τις απογευματινές ώρες υπήρξε μία αναζωπύρωση ή ένα νέο μέτωπο στην περιοχή Ξηρόκαμπος, δηλαδή περίπου 100 μέτρα από τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί το μεσημέρι στην περιοχή Λούβρο».

Όπως πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, «εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, μου ζητήθηκε από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής να ενημερωθούν άμεσα οι κάτοικοι της κοινότητας Ξηρόκαμπος».

«Πράγματι», συνέχισε, «ενημερώσαμε μαζί με την Αστυνομία τους κατοίκους της κοινότητας να είναι σε ετοιμότητα, ώστε αν χρειαστεί, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, σύμφωνα με πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλή) ως προς τις πυρκαγιές.

Σε εξέλιξη φωτιά στο χωριό Βαρδαλή, του δήμου Δομοκού 

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη είναι και φωτιά στο χωριό Βαρδαλή, του δήμου Δομοκού στη Φθιώτιδα. Η φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα πλησίον δασικής περιοχής με πουρνάρια και βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους, πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Πυρκαγιά στο Διόνυσο στην είσοδο του Γερμανικού Νεκροταφείου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα σε δασική έκταση στην είσοδο του Γερμανικού Νεκροταφείου, στον Διόνυσο Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι σε ύφεση, δεν εμπνέει ανησυχία και αντιμετωπίζεται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο.

Νωρίτερα, εκδηλώθηκε μια ακόμα πυρκαγιά στα Δικαστικά Μαραθώνα, αλλά σβήστηκε από τις δυνάμεις πυρόσβεσης που κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Φωτογραφία αρχείου