Κ. Μητσοτάκης: Προτάσεις για την ανάταση της αγοράς ακινήτων

Κ. Μητσοτάκης: Προτάσεις για την ανάταση της αγοράς ακινήτων

Τρεις προτάσεις για την ανάταση της αγοράς ακινήτων κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με άρθρο του στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική».

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, αφού παρατηρεί ότι η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας έχει αποδειχθεί ότι συνέβαλε ουσιαστικά στην επιδείνωση της ύφεσης στη χώρα και παραμένει βαρίδι για την ανάκαμψη, τουλάχιστον έως ότου εκλογικευτεί, διατυπώνει τις δικές του συγκεκριμένες προτάσεις.

«Όσοι θέλουν να πουλήσουν θα πρέπει να μπορούν να πουλήσουν σε αξιοπρεπή τιμή, και όσοι θέλουν να αγοράσουν να μπορούν να το κάνουν χωρίς φόβο ότι την επαύριον τους περιμένουν φοροεκπλήξεις», αναφέρει χαρακτηριστικά, προτείνοντας «το κόστος των αγοραπωλησιών να είναι όσο χαμηλότερο γίνεται και να είναι γνωστό ότι αυτό δεν θα αλλάξει, τουλάχιστον για τα επόμενα 15 έτη (ΦΜΑ 3% επί της αξίας συμβολαίου και χωρίς φόρο υπεραξίας)».

Επίσης προτείνει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ άμεσα και οριζόντια κατά 30%, καθώς και να μεταβιβαστεί η αρμοδιότητα βεβαίωσης και είσπραξής του στους ΟΤΑ με παράλληλη κατάργηση της ενίσχυσης που λαμβάνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ