Ισραηλινοί φρουροί "εξουδετέρωσαν" μια Παλαιστίνια επιτιθέμενη με μαχαίρι

Ισραηλινοί φρουροί "εξουδετέρωσαν" μια Παλαιστίνια επιτιθέμενη με μαχαίρι

Ισραηλινοί φρουροί σε μεθοριακό πέρασμα "εξουδετέρωσαν" σήμερα μια Παλαιστίνια που τους επιτέθηκε με μαχαίρι στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη, ανοίγοντας πυρ προς το μέρος της, σε ένα νέο επεισόδιο βίας που σημειώνεται σε αυτήν την περιοχή, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας.

Οι φρουροί που βρίσκονται σε μεθοριακό πέρασμα στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης αρχικά έριξαν προειδοποιητικά πυρά αφού είδαν μια Παλαιστίνια να τους πλησιάζει με μαχαίρι. Στη συνέχεια πυροβόλησαν προς την κατεύθυνσή της όταν αυτή αρνήθηκε να σταματήσει, προσθέτει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, στην οποία δεν διευκρινίζει αν η Παλαιστίνια τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε.

Την ίδια ώρα η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας αεροπορική επιδρομή εναντίον μιας θέσης της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από ρουκέτα που ερρίφθη προς το νότιο Ισραήλ από την παλαιστινιακή αυτή περιοχή, ανακοίνωσε παράλληλα ο ισραηλινός στρατός.

"Μια ρουκέτα ερρίφθη την Κυριακή το βράδυ από τη Λωρίδα της Γάζας προς το περιφερειακό συμβούλιο της Σάαρ Χανεγκέβ χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί. Σε απάντηση, η ισραηλινή αεροπορία έβαλε στο στόχαστρο μια θέση της Χαμάς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας", προστίθεται σε ανακοίνωση του στρατού.

Χθες εξάλλου έξι Ισραηλινοί τραυματίστηκαν σε τρεις επιθέσεις που πραγματοποίησαν εναντίον τους Παλαιστίνιοι, ένας εκ των οποίων σκοτώθηκε, στη Δυτική Όχθη.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώνονται την ώρα που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναμένεται να συναντήσει σήμερα τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και να μιλήσουν κυρίως για τις ισραηλινο-παλαιστινιακές εντάσεις.

Από την 1η Οκτωβρίου, συνολικά 74 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την παλαιστινιακή πλευρά -μεταξύ των οποίων ένας Ισραηλινός αραβικής καταγωγής-και 10 από την ισραηλινή πλευρά στα Παλαιστινιακά Εδάφη και στο Ισραήλ. Μεγάλη πλειονότητα των Παλαιστινίων αυτών σκοτώθηκε κατά την απόπειρα ή την πραγματοποίηση μιας επίθεσης, σύμφωνα με το Ισραήλ.

Ο σημερινός κύκλος βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων προκαλεί το φόβο για μια νέα παλαιστινιακή εξέγερση (Ιντιφάντα).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ