Ισραήλ: Νεκρός από μετάλλαξη Δέλτα τελικά και όχι Όμικρον

Ισραήλ: Νεκρός από μετάλλαξη Δέλτα τελικά και όχι Όμικρον

Ο πρώτος νεκρός από τη μετάλλαξης Όμικρον όπως είχε ανακοινωθεί στο Ισραήλ, είχε προσβληθεί τελικά από την παραλλαγή Δέλτα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

Ο 68χρονος άνδρας ο οποίος ανακοινώθηκε τη Δευτέρα ότι κατέληξε έχοντας προσβληθεί από το νέο στέλεχος του κορονοϊού, ήταν εν τέλει φορέας της μετάλλαξης Δέλτα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το Ιατρικό Κέντρο Σορόκα, ενώ έπασχε επίσης από πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα.

Οι γιατροί θεώρησαν το δείγμα του ως ιδιαιτέρως ύποπτο για το στέλεχος Όμικρον, αλλά τελικά όπως επιβεβαίωσε την Τετάρτη και το ισραηλινό υπουργείο Υγείας, ο άνδρας είχε μολυνθεί με τη μετάλλαξη Δέλτα. Σε διαφορετική περίπτωση θα επρόκειτο για την πρώτη περίπτωση νεκρού από Όμικρον στο Ισραήλ.

Την Τρίτη, το υπουργείο Υγείας ανέφερε άλλα 170 κρούσματα Όμικρον στο Ισραήλ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 341. Από τα 341 κρούσματα Όμικρον τα 234 εισήλθαν στο Ισραήλ από το εξωτερικό, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Επιπλέον, 29 είναι άτομα που είχαν επαφή με αφίξεις από το εξωτερικό και 66 μολύνθηκαν στην κοινότητα σε τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις. Το υπουργείο είπε ότι ιχνηλατεί τη μόλυνση 12 ατόμων.

Ταυτόχρονα, ο αριθμός των καθημερινών περιπτώσεων συνέχισε να αυξάνεται, αν και τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα δεν έχουν ακόμη ταξινομηθεί και δεν έχουν επιβεβαιωθεί ως Όμικρον.