Ήρωες: Τρεις βουλευτές ζήτησαν να συνδράμουν στο Σύστημα Υγείας

Ήρωες: Τρεις βουλευτές ζήτησαν να συνδράμουν στο Σύστημα Υγείας

Το ιδανικό θα ήταν να έκαναν το ίδιο και οι 300 της βουλής. Και μόνο τρεις βουλευτές, όμως, αρκούν για να καταδείξουν ότι η προσπάθεια να αντέξει η χώρα απέναντι στον κορονοϊό τούς χρειάζεται όλους. Η ηρωϊκή ενέργεια των δυο βουλευτών της ΝΔ, Χρ. Κέλλα (Λάρισας) και Κ. Μπλούχου (Δράμας), αλλά και του βουλευτή ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλη περνάει προς όλους το μήνυμα ότι σ’ αυτόν τον «πόλεμο» δεν περισσεύει κανείς.

Οι δυο βουλευτές της ΝΔ έχουν ήδη αιτηθεί, με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής, να συνδράμουν στη μάχη εναντίον του κορονοϊού. Τη Δευτέρα, με αντίστοιχη επιστολή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Λαμπρούλης έπραξε το ίδιο, ζητώντας να απαλλαγεί προσωρινά από τα καθήκοντά του ως αντιπρόεδρος και ακολούθως να ενταχθεί σε όποια δημόσια μονάδα υγείας στη Λάρισα κριθεί αναγκαίο.

 «Αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω και κάτι παραπάνω και να συμβάλλω με την ιδιότητά μου ως γιατρός – πνευμονολόγος, επειδή στην παρούσα φάση εκτιμώ ότι πριν απ’ όλα προέχει και η πρακτική συμβολή στην προάσπιση της ανθρώπινης ζωής. Θεωρώ ότι η θέση μου είναι μαζί με τους συναδέλφους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες για την περίθαλψη του λαού στις δημόσιες μονάδες υγείας της Λάρισας», αναφέρει χαρακτηριστικά δίνοντας το σωστό παράδειγμα.

Αντίστοιχη, βέβαια, πρωτοβουλία είχε λάβει ο Χρήστος Κέλλας καθώς σε επιστολή του έθετε τον εαυτό του στη διάθεση του Συστήματος Υγείας ενώ μάλιστα αποποιούνταν οποιασδήποτε αμοιβής.

Ειδικότερα, δήλωσε χαρακτηριστικά πριν από λίγο διάστημα: «Την ώρα που η πατρίδα μας δέχεται μια ασύμμετρη απειλή, χιλιάδες συμπολίτες μας νοσούν καθημερινά, συνάδελφοι υγειονομικοί υπερβάλλουν εαυτούς για να ανταποκριθούν στο έργο τους και τα νοσοκομεία πιέζονται σε μεγάλο βαθμό, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία του Συστήματος Υγείας. Σε αυτό τον πόλεμο δεν περισσεύει κανείς. Υπέρτατη αξία η ανθρώπινη ζωή». ΥΓ: Αποποιούμαι του δικαιώματος οποιασδήποτε αμοιβής».