ΗΠΑ: Θετική στην Covid-19 η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν

ΗΠΑ: Θετική στην Covid-19 η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν βρέθηκε θετική στην Covid-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διευθύντρια επικοινωνίας του γραφείου της, η Ελίζαμπεθ Αλεξάντερ.

Την Δευτέρα η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου είχε κάνει τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό. Στη συνέχεια όμως, αργά το βράδυ, εμφάνισε συμπτώματα κρυολογήματος. Το ράπιντ τεστ στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε ξανά αρνητικό, όμως το τεστ PCR ήταν θετικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα συμπτώματά της είναι ήπιας μορφής. Λαμβάνει το αντιιικό σκεύασμα Paxlovid και θα παραμείνει σε καραντίνα σε ιδιωτική κατοικία στη Νότια Καρολίνα, όπου το προεδρικό ζεύγος περνούσε τις καλοκαιρινές διακοπές του. Προβλέπεται ότι θα επιστρέψει στην Ουάσινγκτον αφού βρεθεί αρνητική στον ιό σε δύο συνεχόμενες εξετάσεις.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βγήκε αρνητικός στην Covid-19, στο τεστ αντιγόνου στο οποίο υποβλήθηκε σήμερα Τρίτη. Επειδή θεωρείται στενή επαφή της συζύγου του, με βάση τις οδηγίες των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDC), θα φοράει μάσκα για 10 ημέρες όταν βρίσκεται σε κλειστό χώρο και κοντά σε άλλα πρόσωπα, οοπως είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ. Θα κάνει επίσης συχνότερα τεστ για τον νέο κορονοϊό.