ΗΠΑ: Καταδίκασαν την τρομοκρατική επίθεση στην Ινδονησία

ΗΠΑ: Καταδίκασαν την τρομοκρατική επίθεση στην Ινδονησία

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τζακάρτα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παραμείνει κλειστή αύριο Παρασκευή για προληπτικούς λόγους, έπειτα από την επίθεση που πραγματοποίησαν βομβιστές αυτοκτονίας και ένοπλοι στο κέντρο της Τζακάρτα.

Η πρεσβεία θα παραμείνει ανοικτή [μόνο] για επείγουσες υπηρεσίες, ανέφερε σε ανακοίνωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της.

"Και άλλα περιστατικά είναι πιθανά. Καθώς η κατάσταση ασφαλείας παραμένει ρευστή, συνιστάται στους πολίτες των ΗΠΑ να αποφύγουν το ξενοδοχείο Sari Pan Pacific και το Sarinah Plaza στην οδό Τζαλάν Ταρμίν και τα μη απαραίτητα ταξίδια στην πόλη", ανέφερε η ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν την επίθεση στο κέντρο της Τζακάρτα, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

"Αυτές οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν πρόκειται να πτοήσουν τα έθνη-κράτη από το να παρέχουν προστασία στους πολίτες τους και από το να συνεχίσουν να παρέχουν πραγματικές ευκαιρίες, εκπαίδευση, δουλειές, δυνατότητες για το μέλλον", είπε ο Κέρι σε μια συνάντηση στο Λονδίνο.

"Δεν υπάρχει τίποτε σε οποιαδήποτε τρομοκρατική ενέργεια που προσφέρει οτιδήποτε άλλο εκτός από θάνατο και καταστροφή. Και έτσι στεκόμαστε μαζί, όλοι μας, ενωμένοι στις προσπάθειές μας να εξαλείψουμε εκείνους που επιλέγουν τον τρόμο", είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ